Ubisoft maakte afgelopen kwartaal meeste winst op pc

Ubisoft heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt voor de periode tussen maart en juni, waar een opvallende statistiek tussen zit: het grootste deel van de omzet kwam van de pc. Het bedrijf verdiende 314,2 miljoen euro, waar 34 procent op de pc werd verdiend, 31 procent op PlayStation 4 en 18 procent op Xbox One.

Het pc-aandeel in Ubisofts inkomsten groeit al jaren, maar meestal blijft de PlayStation 4 het platform voor. Afgelopen kwartaal nam het aantal spelers in Rainbow Six: Siege en Assassin’s Creed Odyssey op pc toe. Maar de definitieve doorbraak was natuurlijk Anno 1800, dat exclusief op de pc te spelen is.

Een andere aandrijver voor de omzet van Ubisoft was ongetwijfeld de keuze om zowel The Division 2 als Anno 1800 buiten Uplay exclusief te maken voor de Epic Games Store. Naast het feit dat die winkel ontwikkelaars meer uitbetaalt dan concurrent Steam, heeft dit er waarschijnlijk ook toe geleid dat meer spelers besloten om deze games direct bij Uplay te kopen. Daarmee krijgt Ubisoft dus ál het geld in zijn kassa.

Hoe dan ook, het gaat Ubisoft én de pc-markt voor de wind!

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  congrats ubisoft

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  “Een andere aandrijver voor de omzet van Ubisoft was ongetwijfeld de keuze om zowel The Division 2 als Anno 1800 buiten Uplay exclusief te maken voor de Epic Games Store.”

  Bron hier van? – want volgens mij hebben de meeste juist niet via Epic gekocht, maar direct via Uplay.

 3.   
  Mike Gevers's avatar

  @Alfa Warrior: Dat is ook precies wat er staat: “Naast het feit dat die winkel ontwikkelaars meer uitbetaalt dan concurrent Steam, heeft dit er waarschijnlijk ook toe geleid dat meer spelers besloten om deze games direct bij Uplay te kopen.”