Geen Juventus in FIFA 20

Het leven van een Ajacied gaat niet over rozen. Na Frenkie de Jong is Ajax met Matthijs de Ligt een andere belangrijke pilaar verloren aan het transfercircus. Als je de hoop had dat je De Ligt dan in ieder geval nog op de digitale velden kon bewonderen, dan moeten we je nu een klein beetje teleurstellen. Juventus, de nieuwe club van De Ligt, blijkt namelijk te ontbreken in FIFA 20.

Daar waar EA met de FIFA-franchise jarenlang de rechten op zo’n beetje iedere voetbalcompetitie en -club van enige naam en faam had verworven, heeft EA het dit jaar afgelegd tegen Konami’s Pro Evolution Soccer. Waar PES-fans al sinds jaar en dag op een houtje bijten wat betreft clublicenties, heeft Konami voor eFootball PES 2020 een exclusieve licentie met Juventus gesloten. Dit betekent dat PES 2020 de enige game is waarin je dit jaar met Juventus kunt spelen.

Dit heeft als gevolg dat we het in FIFA 2020 moeten doen zonder Juventus. In plaats van de Oude Dame vinden we in de Italiaanse Serie A nu de fictieve club Piemonte Calcio terug. Toch valt het mee hoe bitter de pil daadwerkelijk is. Piemonte Calcio zal namelijk wel gewoon de spelers van Juventus, met authentieke namen en gezichten, bevatten.

FIFA 20 verschijnt op 27 september 2019, zonder Juventus, maar met Matthijs de Ligt, voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

 1.   
  fantasyfreak's avatar

  De aandelen van EA zijn ook meteen gezakt :’)

 2.   
  nistelvaart's avatar

  Gaat weer spannend worden of ik komend seizoen voor fifa of pes ga kiezen. Eerst maar eens de demo’s afwachten…

 3.   
  RLXTR's avatar

  Ik ben op zich een fel tegenstander van exclusieve licentie overeenkomsten, maar dit is natuurlijk wel een koekje van eigen deeg voor EA.
  En uhm, wanneer verschijnt PES dan? Of is dit artikel alleen voor FIFA spelers? 😉