Nintendo verwijdert ‘Storm Area 51’ level Super Mario Maker 2

Eenieder die in het dagelijks leven wat over social media gluurt of stiekem op de wc op 9GAG zit (moet je niet werken?!), heeft wel wat meegekregen van de rage genaamd Storm Area 51. Gezien een Redditer genaamd Zach2thefuture het wel een lollig fenomeen vindt, was een ode aan dit evenement in Super Mario Maker 2 het strakste plan wat hij kon bedenken. Nintendo vond dit echter van niet.

Nintendo is namelijk van mening dat het level ongepast of schadelijk is en verwijst Zach2thefuture graag naar de Code of Conduct, zoals deze in Nintendo’s eindgebruikersovereenkomst is opgenomen. De bedenker van het level is er zelf niet helemaal over te spreken. Volgens hem is het de eerste keer dat een creatie van hem een keertje aanslaat en hij kon ook wel genieten van de comments die hij kreeg.

Gezien we verder niet alle details omtrent Nintendo’s besluit hebben, moeten we speculeren naar de beweegredenen van deze verwijdering. Het is zeer waarschijnlijk dat absoluut nul komma nul te maken wil hebben met het hele ‘Storm Area 51‘-gedoe, ook al is het maar een geintje. Nintendo is namelijk niet de enige die deze actie zwaar oppakt. Zelfs de U.S. Airforce heeft al een waarschuwing naar buiten gebracht om zeker niet met z’n allen naar de geheimzinnige basis te komen.

Wat vind jij? Is Nintendo een beetje de flauwerik of ben jij het wel met de Japanners eens? Laat het vooral even weten. Oh, en wees gerust, er zijn nog genoeg andere dingen die je van Nintendo wel in Super Mario Maker 2 mag doen. Wil je weten wat? Gluur dan even over Peters review van Super Mario Maker 2.

 1.   
  mmx's avatar

  Wat maakt het nou uit een area51 level
  Ik vind het geen goede beslissing.

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Tis puur om rechtzaken te voorkomen, lijkt me. Stel dat mensen echt zo onnozel zijn om erheen te gaan en ze worden ter plekke neergeschoten, dan wijst hun familie naar Nintendo en zeggen ze “zij maakten het mogelijk blablabla”. Aangezien Amerikanen je tegenwoordig voor alles aanklagen, vind ik het wel een gegronde zet.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Lees het bericht anders even. Het ging niet om zo maar een “Area 51-level”, maar het aanzetten om die basis in het echt te gaan bestormen. Is al een tijdje een meme.

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: misschien moet dat een keer gebeuren Tom die basis bestormen dan zijn alle complot theorieën gelijk de wereld uit .

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @mmx: Mee eens, hoe zullen we het aanpakken? Zat zelf te denken aan iets van een Trojaans paard

 6.   
  mmx's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: in een Bavaria blik kan ook .

 7.   
  mmx's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: ik heb er nog een we vermommen ons als trump