Fans beschuldigen Ubisoft van uitbuiting voor muziek Watch Dogs Legion

Ubisoft dacht een leuke verrassing te hebben voor muzikale gamers die hun werk graag wereldwijd wat bekendheid willen geven. Helaas denkt een groep fans hier heel anders over en is laaiend op het grote bedrijf achter Watch Dogs Legion.

Vorige week maakte acteur Joseph Gordon-Levitt bekend dat zijn bedrijf HitRecord samenwerkt met Ubisoft aan de muziek voor Watch Dogs Legion. Om fans die gezegend zijn met een muzikale gift een kans te geven om hun nummers in een grote game te laten verschijnen, zijn Ubisoft en HitRecord op zoek naar tien nummers die zelfgemaakt zijn door fans. Als je liedje wordt uitgekozen kan je 2000 dollar verwachten voor de moeite.

Dit schoot bij vele fans in het verkeerde keelgat. Volgens velen is er hier sprake van uitbuiting en worden de muzikanten van wie het nummer gebuikt wordt niet goed gecompenseerd voor hun diensten. Ubisoft is ten slotte een bedrijf dat beschikt over een groot budget voor hun games. Omdat ze toch hun fans ‘gebruiken’ vinden veel mensen dit oneerlijk.

Het is zeker niet de eerste keer dat een beslissing van Ubisoft verkeerd valt bij gamende fans. Eerder dit jaar bood het bedrijf nog excuses aan nadat er homohatende tekst in The Division 2 op een muurtekening stond. Ook rommelige game launches zijn Ubisoft niet onbekend.

Vind jij het leuk dat fans de kans krijgen om onderdeel uit te maken van Watch Dogs Legion? Of vindt je de tegemoetkoming niet genoeg? We zijn erg benieuwd naar jouw mening!

 1.   
  blackname's avatar

  Dus als ik het goed lees, heeft men zelf de keuze om een nummer in te sturen en eventueel er 2000€ mee te verdienen+naamsbekendheid. En nu zeuren we over wat? uitbuiting? Dan moet je maar niks insturen lijkt mij.

 2.   
  Moodey's avatar

  @blackname: Precies dit. Beginnende muzikanten vangen vaak ook veel minder voor hun eerste nummers.

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Het probleem waar denk ik veel mensen tegen aan lopen is dat een heleboel muzikanten nu hun tijd gaan verdoen met het maken van muziek voor watch dogs en het grootste deel er nooit wat voor terug zal zien terwijl ze ook gewoon mensen hadden kunnen inhuren om het tegen een eerlijk loon te doen. En dan is er natuurlijk nog de vraag bij wie de rechten gaan liggen en hoeveel ubi er zelf voor vangt

 4.   
  smit009's avatar

  Misschien moeten “fans” eens ophouden te huilen om elk klein dingetje dat ze onprettig vinden. De mensen die aan deze actie hebben mee gedaan, hebben die keuze bewust gemaakt. En als later blijkt dat ze toch een onverstandige keus hebben gemaakt, is dit een erg goede les voor ze.

 5.   
  xmOhChickx's avatar

  Ik snap echt niet waarom die “zogenaamde” fans het zien als uitbuiting!? Zich zelf een fan noemen is meer een probleem dan hier “weer” een probleem van te maken denk ik, het is geen verplichting want niks moet! (;

  Ik zou als advies aan die zogenaamde fans geven; Google even naar wat uitbuiting precies is/inhoud en leer eens niet zo snel iets als een probleem te zien!!

 6.   
  Djazzie's avatar

  Altijd hetzelfde liedje met fans