Werkt Creative Assembly aan een hero-based shooter?

Het begint erop te lijken dat Creative Assembly – de studio achter de Total War-serie en Alien: Isolation – zich in de wereld van hero-based shooters gaat mengen. De luitjes bij VG247 hebben namelijk een vacature gespot die daar sterk naar lijkt te hinten.

Hoewel het genre aardig over zijn hoogtepunt heen is en door alles wat battle royale heet overschaduwd wordt, lijkt Creative Assembly toch nog brood te zien in een hero-based shooter. In een openstaande vacature zoekt de studio namelijk een ontwerper die de leiding kan nemen in het bedenken van “spannende speelbare personages”, elk met “een scala aan uitdagende specialiteiten”. Deze personages moeten uiteindelijk ieder een rol gaan vervullen in een “baanbrekende FPS“.

Maar daar houdt het niet op wat vereisten betreft. Naast deze affiniteiten moet de sollicitant ook van wanten weten wanneer het om monetization, beloningen en art production gaat. Ook moet de beste kandidaat niet te flauw zijn wanneer wat aansturing vereist is, want er wordt ook gevraagd of de persoon in kwestie begeleiding kan verschaffen in het proces van visueel design en cosmetics.

Voor Creative Assembly is het in ieder geval heel andere koek dan wat we van de studio gewend zijn. Maar goed, dat was met Overwatch en Apex Legends eigenlijk ook een tikkeltje het geval. Van meeloop-gedrag kunnen we in ieder geval niet meer spreken, gezien het gulden tijdperk van hero-based shooters zo’n beetje op z’n retour lijkt te zijn. Maar wie weet, misschien doet Creative Assembly wel iets heel ‘creatiefs’ en doet het zijn naam eer aan. We houden je op de hoogte.

  1.   
    Tadao's avatar

    Total Warrior: China kan misschien leuk zijn