3D Realms’ retro-shooter Ion Maiden heet nu Ion Fury

Ion Maiden – de ‘wat waren de jaren 90 toch heerlijk‘ retro-shooter van 3D Realms – heeft een naamsverandering ondergaan. De game zal nu onder de naam Ion Fury het levenslicht gaan zien. Dit heeft de uitgever besloten na een rechtszaak die door de Britse band Iron Maiden was aangespannen.

Sinds de aankondiging van Ion Maiden ligt 3D Realms aardig in de clinch met de legendarische band Iron Maiden, die de naam van de shooter nogal misleidend vinden. Gezien de gelijkenis in naam (en volgens sommigen ook in het logo), zouden mensen in de veronderstelling kunnen raken dat Iron Maiden betrokken is bij dit project, wat dus totaal niet het geval is. Een rechtszaak werd aangespannen, waar 3D Realms niet zo’n trek in heeft en dus eieren voor zijn geld kiest.

De officiële verklaring van 3D Realms luidt dat men gewoon geen zin had in een slepende rechtszaak ‘omdat het een ondienst richting de fans’ zou zijn. Daarbij zou de releasedatum – die inmiddels ook bekend is gemaakt – ook een beetje een dingetje kunnen worden wanneer de heren het nog aan het uitknokken zijn met de Britse heavy metal-grootheden. Uiteindelijk is een titel ook maar een titel, aldus 3D Realms.

“After careful consideration, we’ve decided to rename our first-person-shooter “Ion Maiden” to “Ion Fury. A lot of thought went into this, but most importantly it would be a disservice to our loyal fanbase and the fantastic developers, to drag out a long lawsuit. The amazing gameplay, interactivity and pure fun, is what makes Ion Fury a great game. Not the title.”

Afijn, nu de pixelated retro-kogel eindelijk door de kerk is, kan 3D Realms ook met een releasedatum ten tonele verschijnen, wat men dus ook meteen doet. Ion Fury verschijnt op 15 augustus voor de Nintendo Switch. Een PlayStation 4- en Xbox One-versie verschijnen later.

Meer Ion Fury

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren