The Dark Pictures Anthology: Man of Medan krijgt multiplayermodus

Als een groep lafhartige adolescenten die gezamenlijk naar de bioscoop gaan om de dood recht in de ogen te kijken en vervolgens een hele avond moet bijkomen van de grootste verschrikking in je leven, kan je dat nu ook gezellig thuis doen in The Dark Pictures Anthology: Man of Medan.

Supermassive Games, de ontwikkelaar van Man of Medan maar ook van Until Dawn, heeft namelijk de zogenaamde Movie Night Mode aan de game toegevoegd. Deze modi laat twee tot vijf man sterk, die naast elkaar op de bank liggen, ieder een personage uit de game spelen.

Hier kan een ieder een geheel eigen pad bewandelen om vervolgens de controller weer uit handen te geven wanneer de beurt voorbij is. Wat bovendien erg leuk is een overzichtje, na enige tijd spelen, laat zien hoe iedereen precies heeft gespeeld.

Heb je geen zin om samen op de bank met iemand te spelen, maar wil je niet alleen gelaten worden in het spookachtige wrak? Niet getreurd, ook daar heeft de ontwikkelaar goed over nagedacht. Vanuit je luie stoel kan je online, samen met maximaal één vriend, een weg banen door dit horrorspel.

Deze co-op lijkt erg veel we te hebben van de game A Way Out en vergt veel samenwerking. Besluit de ene om te blijven, terwijl de ander zich uit de kamer wurmt, kan het zomaar overkomen dat één van de twee personages het loodje legt. Alvast zeer veel succes gewenst om naderhand nog vrienden te blijven.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en pc op 30 augustus aanstaande.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren