Nintendo belooft mogelijkheden om Switch-data over te dragen

Met de onthulling van de Nintendo Switch Lite kwam voor veel bestaande Switch-gebruikers al snel één vraag opborrelen. “Hoe zet ik mijn data dan over naar een nieuw Switch-model?” De initiële onthulling van de handheld-versie voor Nintendo Switch liet daarover immers niks weten.

In gesprek met CNET laat Nintendo of America-topman Doug Bowser weten dat een dergelijke functie wel iets is waar Nintendo momenteel aan sleutelt. Details blijven uit, maar Bowser deelt in ieder geval de intentie:

“Yes, you will have the ability to transfer between devices, your gameplay experiences. More to come on there, but that is the intention.”

Aldus Bowser. Mocht je dus van Switch willen switchen, dan is die mogelijkheid klaarblijkelijk onderweg. In welke hoedanigheid dat gebeurt en het vraagstuk of Nintendo hiervoor over moet stappen naar nieuwe “multi-Switch accounts”, daarover liet Bowser geen informatie los.

Mocht de nieuwe feature voorzien worden van meer details of een mogelijke lancering op komst, dan lees je dat nieuws uiteraard zo snel mogelijk terug op Gamersnet.

De Nintendo Switch Lite wordt deze zomer ook niet op de markt gezet als een vervolg op de Nintendo Switch, maar eerder een alternatief broertje voor het vlaggenschipmodel. Deze Lite-variant van de Switch moet 20 september alweer lanceren, tegen de richtprijs van 200 dollar. Op de officiële website van Nintendo Nederland wordt nog geen europrijs vermeld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren