Verschillen tussen Pokémon Sword en Shield onthuld

Begin dit jaar werden Pokémon Sword en Shield aangekondigd in een speciale Nintendo Direct. De games zijn wat omstreden vanwege het ontbreken van de National Dex, maar desondanks kijken veel mensen uit naar deze games.

Maar de grote vraag is natuurlijk: welke versie moet je kopen? Zoals altijd zijn er namelijk bepaalde aspecten die verschillen, zoals welke Pokémon je zoal kunt vinden. Deze verschillen zijn nu onthuld en gaan verder dan we van Pokémon gewend zijn. Allereerst de exclusieve Pokémon, het concept dat al sinds Pokémon Red en Blue bestaat. In Pokémon Sword zullen de evolutielijnen van Deino en Jangmo-o exclusief te verkrijgen zijn, waar Pokémon Shield de Larvitar- en Goomy-lijnen krijgt.

Maar er is ook een exclusiviteit die we niet gewend zijn van de serie: beide versies hebben verschillende Gym Leaders. Als voorbeeld wordt gezegd dat je het in Pokémon Sword tegen Bea opneemt, waar je in Shield Allister moet zien te verslaan. Deze twee leiders zien er visueel danig anders uit, net als hun Gyms zelf. Het is dan ook hoogstwaarschijnlijk dat deze leiders andere Pokémon gebruiken.

Wat wél hetzelfde is tussen Pokémon Sword en Pokémon Shield, is de Champion: in Galar is de populaire Leon de krachtigste trainer. Hij is bij zijn eerste Championship in de Gym Challenge nooit verslagen in een gevecht. Aan jou de taak om daar verandering in te brengen nadat je zelf de Elite Four hebt verslagen.

Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november voor de Nintendo Switch.

  1.   
    SaiyanMaster's avatar

    Hmm wel apart dit..Maar ik ga hem alsnog halen