Nintendo Switch Online heeft 10 miljoen abonnees

Het is eigenlijk een vereiste voor gamers die online willen spelen, op welk platform dan ook: Een ‘online’ abonnement. Ook Nintendo doet sinds september vorig jaar mee aan deze rage. Inmiddels is de community van spelers met een Nintendo Switch Online-abo uitgegroeid tot maar liefst 10 miljoen leden.

Wat eenieder van de eigenlijk vereiste abo’s vindt laten we in het midden. Duidelijk is in ieder geval wel dat Nintendo inmiddels mee mag doen met de grote jongens. In minder dan een jaar tijd zijn er 10 miljoen abonnees geworven voor de online-dienst van de Nintendo Switch. Dit werd bekend tijdens de jaarlijkse meeting voor aandeelhouders.

Sony heeft met PlayStation Plus 36,3 miljoen members geworven tijdens hun bijna 13-jarige bestaan. Hoeveel leden Microsoft heeft gestrikt voor Xbox Live Gold is onbekend. Wel heeft de gehele Xbox Live-community inmiddels 63 miljoen leden.

Bezitters van een Nintendo Switch konden bij release van de console gratis online spelen met hun hippe hybride. Sinds september vorig jaar is er een betaald abonnement nodig. Bij dit abo krijg je wel extraatjes, zoals: Meer opslagruimte, voice-chat via je telefoon en maandelijks gratis NES-games. Vergeleken met de concurrenten is een Nintendo Switch Online membership ook goedkoper. Voor een jaar moet er 20 eurootjes worden neergeteld. Bij de concurrenten van Sony en Microsoft is het meer dan het dubbele.

 1.   
  mmx's avatar

  Gaat prima met Nintendo .

 2.   
  tijn80's avatar

  Ben benieuwd hoeveel procent dit is t.o.v. verkochtte switches. 10 miljoen is behoorlijk, maar klinkt mij niet veel in de oren

 3.   
  Wester Wagenaar's avatar

  @tijn80: Eind maart van dit jaar stond de teller op een kleine 35 miljoen verkochte Switches. Laten we zeggen dat vandaag ruim een kwart van de eigenaren lid is van Nintendo’s online dienst.