“Drie Cyberpunk-games” was vertaalfout; CD Projekt RED verheldert

Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat CD Projekt RED momenteel drie verschillende Cyberpunk-games in ontwikkeling zou hebben. Dit kwam voort uit een Google Translate-versie van een artikel op een Poolse bedrijfssite, waarin CD Projekt RED vertelde waar het zoal aan werkt op dit moment. Echter, in de oorspronkelijke versie wordt niet gezegd dat er drie Cyberpunk-projecten lopen: de Poolse ontwikkelaar zei slechts dat er drie verschillende teams aan Cyberpunk 2077 werken.

Deze uitleg heeft CD Projekt RED verstrekt aan PC Gamer. CD Projekt RED-teams in Krakau en Warschau werken aan de game zelf, waar een studio in Wrocław met veertig man werkt aan technologie-onderzoek met betrekking tot (onder andere) deze game. Het gaat dus niet om drie verschillende projecten in de Cyberpunk-franchise, maar om drie verschillende teams die eraan werken.

Verder werd gezegd dat er in Warschau een apart team aan Gwent werkt. Het laatste team van CD Projekt RED werkt aan een onaangekondigd mobiel project.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren