Closed beta van Nederlandse Pine gaat volgende week van start

Ontwikkelaar Twirlbound laat weten via een Kickstarter-update, dat de closed beta van Pine ten laatste volgende week begint. Voor het gemak zal de test enkel doorgaan op Kartridge, het platform van hun uitgever Kongregate. De beta zou oorspronkelijk plaatsvinden begin juni, maar door het vele werk heeft deze een beetje vertraging opgelopen.

Pine

De closed beta is enkel toegankelijk voor backers dat hebben geïnvesteerd in de Kickstarter-campagne. Meer bepaald vanaf rang ‘Outfinder Edition’, wat overeenkomt met een financiële bijdrage van 39 euro. In de testversie zal een derde van de game speelbaar zijn, goed voor ongeveer vijf uren speelplezier.

Naast het nieuws over de beta, is de Nintendo Switch-versie nog een belangrijk onderwerp in de update. De Nederlandse ontwikkelaar had er namelijk geen rekening mee gehouden dat Nintendo geld vraagt voor hun digitale toegangssleutels, waardoor geldschieters van de crowdfundingcampagne met keuze Nintendo Switch slechts evenveel betaalden dan de pc-versie. Het onervaren Twirlbound gooit dan ook een balletje op of spelers bereid zouden zijn om vijf euro extra te betalen voor een Nintendo Switch gamecode, de reacties zijn gelukkig positief.

De release voor pc (via Steam en Kartridge) en Nintendo Switch staan gepland voor augustus. In de laatste maanden werkt de kleine ontwikkelaar ultieme afwerking, in maart en april lag de focus nog op de verfijning van de combat.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren