SkateBIRD fladdert eerste dag al naar Kickstarter doel

Skate 4 mag dan afgelopen E3 niet zijn aangekondigd door Electronic Arts, dat mag de toekomstige skateboardpret niet drukken. Indie ontwikkelaar Glass Bottom Games heeft namelijk een campagne op Kickstarter gelanceerd over vogels dat skateboarden. Het concept slaat behoorlijk aan, zo werd het doel van 17.600 euro de eerste dag al gehaald.

SkateBird

SkateBIRD is de vierde game van Glass Bottom Games, een viertal Amerikanen. In 2013 hadden ze al eerder een succesvolle Kickstarter voor hun game Hot Tin Roof: The Cat That Wore A Fedora.

Nu hun basisdoel behaald is, wordt er zoals gebruikelijk ingezet op de zogeheten stretch goals. Zo wordt er op 26.500 euro een complete side story beloofd, deze zou voor de speler echter volledig optioneel zijn. Er is wel al aangekondigd, dat er slechts tot 88.000 euro strech goals worden toegevoegd. Dit om het kleine en gezellige karakter te behouden en zichzelf niet te vergalopperen in het project.

De release van SkateBIRD staat gepland in het eerste of tweede kwartaal van 2020, via Steam en itch.io. Op het indie platform itch.io is er alvast een demo beschikbaar, mocht je ook eens de avonturen van een skatende vogel willen ervaren.

Meer SkateBIRD

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Lijkt me lachen, voor een half uurtje. Sowieso slim initiatief, maar natuurlijk niet echt de spirituele opvolger van Skate of Tony Hawk waar we op zitten te wachten, lijkt me.

  Wel bonuspuntjes voor het schattige vogeltje en de marketing daaromheen.

 2.   
  mattioza's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nee dat is zeker, maar volgens mij is het juist verstandig om niet krampachtig die Skate 4 te willen maken. In plaats daarvan is het een totaal andere invulling dan de klassieke Skateboard game, beetje soort van Nintendo-aanpak.