Meer informatie bekendgemaakt over Luigi’s Mansion 3

Vorig jaar werd Luigi’s Mansion 3 tijdens een Nintendo Direct aangekondigd na een succesvolle launch van de eerste Luigi’s Mansion op de Nintendo 3DS. De game was ook aanwezig op de E3-presentatie van Nintendo, waar we onder meer de nieuwe Poltergust én de setting te zien kregen.

Luigi’s Mansion 3 speelt zich af in een luxueus hotel, waar Luigi en zijn vrienden naar worden uitgenodigd. Zoals we inmiddels wel kennen, worden de vrienden van Luigi veranderd in schilderijen en is het aan Luigi om ze terug te veranderen. Dat doet hij met zijn Poltergust, die deze keer opnieuw voorzien is van wat nieuwe functies.

Zo kan Luigi’s spookstofzuiger nu ook geesten in het rond slaan, waarbij je ook andere vijanden kunt raken. Ook kan de nieuwe Poltergust toiletontstoppers schieten, waarmee je bijvoorbeeld meubilair kapot kunt trekken of de schilden van bepaalde spoken kunt afnemen.

Een andere nieuwe feature is Gooigi: een slijmversie van Luigi die door zijn flexibele lichaam door de spijlen van hekken en over scherpe punten heen kan lopen. Echter, Gooigi stelt het niet op prijs als hij nat wordt, want dan gaat hij dood. Gooigi is speelbaar in de singleplayer-modus, maar kan ook dienen als speelpersonage voor je co-op-partner.

En over co-op gesproken: in Luigi’s Mansion 3 is tevens de Scare Scraper-modus toegevoegd. Hierin moet je met tot zeven vrienden (lokaal of online) verdiepingen van het hotel binnen een bepaalde tijd ontdoen van alle geesten. De helft van de spelers lijkt te spelen als een uniek gekleurde Luigi, de andere helft als Gooigi van dezelfde kleuren.

Luigi’s Mansion 3 moet dit jaar verschijnen voor de Nintendo Switch, maar een exacte datum blijft vooralsnog uit.

  1.   
    MaTriXX's avatar

    Zoveel zin in deze game.