“Alle Xbox One-games zijn backwards compatible op Project Scarlett”

Een aflevering van Microsofts eigen Inside Xbox kan niet voorbijgaan zonder wederom een reeks backwards compatible titels voor de Xbox One uit de doeken te doen, maar deze keer gooit het Xbox-team het ook over een iets andere boeg. Naast 31 nieuwe titels in de retrospectieve catalogus, laat Microsoft nu ook weten dat er gewerkt wordt aan een volledige backwards compatibility voor de nieuwe generatie consoles.

Gedurende de officiële Xbox E3 2019 Briefing van gisteravond werden de eerste (soms ietwat vage) details over Project Scarlett bekendgemaakt, de volgende generatie console voor Xbox. Weliswaar was daarvan al de verwachting dat backwards compatibility een mogelijke feature zou worden, maar per The Evolution of Xbox Backward Compatibility laat het hardware-team weten meer te willen.

De Xbox One draait al ruim 600 verschillende games van de voorgaande Xbox 360 en originele Xbox, maar “Scarlett” moet simpelweg de complete Xbox One-catalogus speelbaar kunnen maken. Althans, dat is de ambitie.

De complete Scarlett-console wordt zo gebouwd dat er, als het ware, een virtuele Xbox One in kan draaien. Hierdoor wordt het makkelijk(er) oudere games over te hevelen naar de nieuwe hardware. En dan alsnog vergt het vele manuren aan optimalisatiewerk…

In de video passeren, toevalligerwijs natuurlijk, ook een reeks van de nieuwe games die sinds vandaag backwards compatible zijn gemaakt voor de Xbox One. Daaronder vallen toppers als Prince of Persia: The Forgotten Sands, het allereerste EA Skate en Enslaved: Odyssey to the West.

De catalogus aan “oude” games die op nieuwere Xbox-apparatuur draait blijft gestaag groeien. In de toekomstige generatie wordt dat, als we Xbox mogen geloven, simpelweg de nieuwe standaard.

 1.   
  mmx's avatar

  Dit is wel interessant nieuws..

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Logische stap. Niet veel mensen hebben de Xone en je wilt toch dat je games nog gespeeld worden. Doet mij een beetje denken aan de WiiU waar ook goede games op uitkwamen behalve met het verschil dat Nintendo niet alles opnieuw uitbracht op de Switch.

 3.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: ik heb ook een Xbox one en had al besloten geen nieuwe meer te kopen maar ik denk nu dat er straks naast de nieuwe PS5 toch wel weer een xdoos staat net als nu naast mijn PS4.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  @mmx:

  Als er genoeg uit komt is dat wel mooi en je hebt in ieder geval nog je Xone games sowieso. Ik hou het sowieso bij de PS5 en Switch, maar ik heb dan ook nooit wat met Xbox gehad 🙂