TU Delft genoemd in Watch Dogs Legion

De onthulling van Watch Dogs Legion tijdens de persconferentie van Ubisoft liet al erg snel weten dat permadeath een ontzettend belangrijk thema gaat worden in het nieuwste deel van Watch Dogs Legion.

Watch Dogs Legion maakt het namelijk mogelijk om elke NPC te kunnen rekruteren voor de verzetsgroep Dedsec. Deze NPC’s kan je vervolgens ook daadwerkelijk spelen, maar dat is nog lang niet alles.

Elke NPC heeft namelijk een eigen stem, eigen look en zelfs een geheel eigen achtergrondverhaal. Tijdens het kiezen van het nieuwste personage, nadat de eerste karakter werd vermoord na een heftige ontsnappingspoging, stal deze oude vrouw meteen de harten van het publiek.

Helen Dashwood, een hacker die de leeftijd van 78 jaar draagt, heeft de ability om een leger van robot-spinnen te kunnen maken, iets dat ze te danken heeft aan haar achtergrondverhaal. Helen heeft namelijk op de TU Delft een MSc behaald in BioRobotics, een leuke referentie naar de hoog genoteerde Nederlandse universiteit.

Of er nog meer leuke referenties over Nederland voorkomen in Watch Dogs Legion is nog onduidelijk. Vanaf 6 maart 2020 kun je dit zelf ontdekken op de PlayStation 4, pc of Xbox One.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren