Baldur’s Gate 3 krijgt eigen tabletop RPG als prequel

Misschien geen gameplay of een regelrechte nieuwe trailer, maar het Belgische Larian Studios was wel mooi aanwezig op de PC Gaming Show van dit jaar om meer te vertellen over Baldur’s Gate 3.

Zo sprak Larians eigen Swen Vincke over de vele rollenspel-achtige manieren om confrontaties op te lossen in Baldur’s Gate 3, maar werden door Dungeons & Dragons-man Mike Mearls ook woorden gerept over een prequel die de game vooraf zal gaan.

Mocht je voorgaande Baldur’s Gate-titels gemist hebben, dan doe je er goed aan vanaf 16 september los te gaan in de tabletop RPG van Baldur’s Gate. Jawel, de klassieke Dungeon & Dragons-game gaat full circle: van bordspel naar videogame en weer terug naar bordspel. Officieel heet dat bordspel dan ook Baldur’s Gate: Descent Into Avernus, qua verhaal een directe voorganger op het derde deel van de games.

Het 256 pagina’s tellende Baldur’s Gate-rollenspel neemt nieuwe spelers aan het handje om ze bij te praten over wat er zoal gebeurd is in de wereld van Baldur’s Gate. De table-top RPG speelt zich ruim honderd jaar naar Baldur’s Gate 2 af en laat rollenspelers alvast kennismaken met een aantal van de (virale) dreigingen die in Baldur’s Gate 3 op de loer liggen.

Baldur’s Gate 3 werd pas recentelijk aangekondigd en heeft vooralsnog geen releaseperiode of -datum. Het vervolg op de twee klassieke Dungeons & Dragons-games wordt gemaakt door RPG-helden Larian Studios, die eerder al furore maakte met onder andere Divinity 2: Original Sin. De game moet in ieder geval verschijnen op pc en Google Stadia.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren