Project xCloud krijgt eerste tests op E3, elke Xbox One in oktober

De interne tests hebben de ronde gedaan; het is tijd voor een publieke beta met Project xCloud. Op de Xbox E3 2019 Briefing maakte Xbox-baas Phil Spencer bekend dat de eerste hands-on tests met de streamingtechnologie op E3 2019 te ervaren zijn.

Maar het stopt niet op de beursvloer; Xbox brengt de xCloud-tests ook gratis naar élke Xbox One-consoles die momenteel in omloop zijn, aanstaande oktober. Toevallig is dat nét voor de maand dat Google Stadia, de concurrerende streamingdienst van Google, wil lanceren.

Deze “Console Streaming”-feature geldt voor álle bestaande Xbox Ones, die vervolgens omgezet kunnen worden tot een soort persoonlijke xCloud-server. In andere woorden: het wordt (gratis) mogelijk je eigen Xbox-ervaringen naar bijvoorbeeld je smartphone te streamen.

Over het streamen naar pc en smartapparaten werden minder woorden gerept, maar ook die staan uiteindelijk nog op de planning, als we de Project xCloud-onthulling mogen geloven.

De visie voor Spencer en zijn team is het mogelijk maken van allerlei high-end games op elk denkbaar apparaat. Dat begint klaarblijkelijk nu binnen de wanden van E3 en later de Xbox One zelf. In de aanloop naar oktober zal Microsoft ongetwijfeld meer details over de prijs en (internet)specificaties geven. Dat lees je, te zijner tijd, uiteraard zo snel mogelijk terug op Gamersnet.

  1.   
    someone else's avatar

    Xbox one games streamen naar xbox ones? Dat klinkt een kleeeein beetje overbodig.