Nieuwe Yooka-Laylee game aangekondigd

Playtonic Games heeft via een trailer Yooka-Laylee and the Impossible Lair aangekondigd. Het nieuwe deel in de nog jonge franchise, zou dit jaar uitkomen voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Hierbij stappen ze verrassend af van het 3D platformer concept, in plaats hiervan is de keuze gevallen op 2.5D levels.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

De ontwikkelaar gaat hiermee meer de kant op van de nieuwste Donkey Kong-games, zoals Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Playtonic heeft overigens nog enkele creatievelingen van de klassieker Donkey Kong Country aan hun zijde, dat in de tijd werd gemaakt door Rare.

Het eerste Yooka-Laylee deel, dat in 2017 verscheen, was niet foutloos en kon daardoor niet iedereen volledig overtuigen. In onze review kon het duo Yooka en Laylee echter wel rekenen op een mooie 7,5. Het groepje ex Rare-veteranen kreeg in 2015 ook de steun van het volk via een succesvolle Kickstarter-campagne, dat bijna 2,25 miljoen euro opleverde. Eind vorig jaar werd eveneens de kaap van de één miljoen verkochte exemplaren gerond.

  1.   
    NdeM's avatar

    Als trouwe Banjo-Kazooie speler vind ik het wel jammer dat ze afstappen van de 3D-platform wijze. Maar toch wel weer benieuwd naar de nieuwe game!

  2.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    3D dat maakte deze game juist jammer