My Friend Pedro knalt 20 juni naar Nintendo Switch en Steam

Van de maand wisten we al, maar nu doen Devolver Digital en DeadToast Entertainment ook de dag uit de doeken: My Friend Pedro verschijnt 20 juni aanstaande alweer op Nintendo Switch en pc. Voor dat laatste platform geldt voorlopig exclusiviteit op Steam, zoals wel vaker het geval bij Devolver-titels.

My Friend Pedro verscheen jaren terug al eens als gratis te spelen browserspelletje, maar werd in de afgelopen jaren ook omgevormd door een volwaardige game, onder precies dezelfde naam. Ditmaal iets mooier en vooral bruter; want deze shooter draait om vloeiend en vooral creatief schietwerk.

Sinds de E3-gekte van vorig jaar kreeg de game een nieuwe toestroom van geïnteresseerden, nadat het herboren My Friend Pedro de show stal met een verleidelijk brutale “Bananas” trailer.

Na enige stilte rondom de titel — geen schande voor de eenmansontwikkelstudio — werd de definitieve releasedatum van 20 juni uit de doeken gedaan met een wederom erg lekker stukje gameplay-video:

De ludieke 2D-platformer-shooter is vanaf nu op beide platformen te pre-orderen. Op Nintendo Switch gaat de game op de kop voor een richtprijs à 19,99 euro (tijdelijk 16,70 euro), terwijl My Friend Pedro via Steam standaard 16,79 euro kost (nu afgeprijsd tot 14,27 euro).

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren