Watch Dogs Legion lekt uit

Het is de week van pre-E3-aankondigingen en bijbehoren lekkage, zo blijkt. Na enig geroezemoes rondom een mogelijke Watch Dogs 3 lijkt het derde deel in de franchise nu definitief voorzien van een concrete lek. “Watch Dogs Legion” moet de derde iteratie in de serie worden, waarin je klaarblijkelijk als élke non playable character (NPC)van het fictieve Londen kan spelen.

De lek is afkomstig van Kotaku en hun eigen industrie-klokkenluider Jason Schreier. Meerdere bronnen die “plugged in” bij Ubisoft moeten zijn, kunnen de lek ondersteunen, alsmede een foutje op Amazon UK en Schreier zelf:

Schreier voorspelt dat Watch Dogs Legion volgende week op E3 2019, tijdens Ubisofts eigen persconferentie, van een meer officiële onthulling voorzien moet worden.

De productbeschrijving op de Britse tak van Amazon gaf meer informatie over de gimmick rondom het spelen van NPC’s. Op de te vroeg verschenen pre-order pagina is nog altijd de volgende beschrijving te vinden:

Play as anyone, Every individual you meet in the open world, has a full set of animations, voice over, character traits and visuals that are generated & guided by gameplay systems

Volgens Schreier was de unieke feature van de derde Watch Dogs een aardig ambitieuze. Vele knappe koppen in het ontwikkelteam schenen moeite ervaren te hebben om NPC-systeem werkend te krijgen, waardoor zelfs een of meerdere interne uitstellen al hebben plaatsgevonden.

Voor het laatste nieuws over de E3 (en meer) zit je op Gamersnet goed. Uiteraard doen wij volop verslag van Ubisofts aanstormende persconferentie, die maandag 10 juni uitgezonden zal worden, om 22:00 uur Nederlandse tijd.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik hou juist van verassingen, en door dit soort sh!t is het niet echt leuk meer om de E3 te volgen. Zal me echt niks verbazen als heel de E3 conventie over een paar jaar ophoudend te bestaan.

 2.   
  Petor's avatar

  Ik denk ook dat het eind van E3 nabij is. Dat gezegd hebbende is dit wel enorm tof nieuws! Leuk idee om elk karakter te kunnen “overnemen”!

 3.   
  Sa.'s avatar

  @DutchGamer-W-:

  Ben ik met je eens! Soms mis ik wel eens het “one more thing”- gevoel bij dit soort conferenties. Ik vond het altijd heel dope als developers aan het einde van hun show nog een kleine teaser dropte voor een nieuw of bestaand project.

 4.   
  Riesgaming's avatar

  Toch ben ik blij als hij komt, ik vind het een super vette game soort

 5.   
  RikZonderC's avatar

  Ik ben aangenaam verrast en ontzettend bezorgd tegelijk..