Dice verwijdert aantal multiplayer-modi uit Battlefield 5

Het komt niet vaak voor, maar voor Battlefield 5 is het een realiteit. Ontwikkelaar Dice heeft besloten om een aantal modi te verwijderen uit de game. Dit tot grote onvrede van een aantal gamers. Vorige week kondigde de ontwikkelaar twee nieuwe modi uit te schakelen, namelijk Frontlines en Domination.

“Over the past several weeks, we have given a lot of thought to the topic of how many Game Modes are presently available as fixed residents in Battlefield V. Through both our own deliberations and careful review of the data available to us, we’ve decided to remove the dedicated playlists for Frontlines and Domination. This will take effect this week.”

Volgens Dice zijn de spelersaantallen in de modi laag en willen ze het speelplezier hoog houden. Lange wachttijden zouden een negatieve invloed hebben op het plezier dat spelers hebben met de game:

“Both playlists are highlighted as being significantly less popular, and a lot less populated when compared to more established modes like Conquest. Our preference is to ensure that we are adding to the fun rather than creating frustration, and that the always on game modes in Battlefield V meet our own expectations in terms of quality.”

Zoals onder de post op Reddit te lezen valt, is niet iedereen blij met deze beslissing. Vind jij het vreemd dat een ontwikkelaar hiervoor kiest of begrijp je de beslissing wel? Laat het ons weten in de reacties.

Naast het verwijderen van bovenstaande modi, heeft Dice ook een nieuwe map aangekondigd voor de game.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Echt, wát een onzin! Frontlines en Domination heb ik nog nooit moeite gehad om een server te joinen…. dit riekt naar meer!

  Volgens mij willen ze wanhopig dat spelers het eigen Firestorm gaan spelen. Wat blijft er nu eigenlijk nog over…. modi met alleen maar 64 man zo’n beetje. Shame on you DICE!

 2.   
  dannyelske's avatar

  Jammer van Frontlines, maar nu is er ook wel breakthrough wat er op lijkt..

 3.   
  Overload14's avatar

  @dannyelske: Persoonlijk vond ik Frontlines ook één van de leukere modes. Ze hadden misschien gewoon ook wat aan de maps kunnen werken ( op het vlak van de gebieden die je zou moetten veroveren ) want op sommige maps vond ik het fantastisch om deze mode te spelen maar op andere vond ik het snel tegenvallen.

 4.   
  dannyelske's avatar

  @Overload14: Ja ik vond Frontlines ook heel tof maar een match kon erg lang duren, en later toen ze een timer op de rondes deden, stopte het spel ineens terwijl je net aan het come-backen was. Dat was het ook niet de oplossing..