Xbox Game Pass komt ook naar pc

De E3 presentatie van Microsoft vindt pas plaats op 9 juni, maar toch heeft het bedrijf vandaag al bekendgemaakt dat de Xbox Game Pass wordt geïntroduceerd op pc. Games van bekende uitgevers als Bethesda, Sega en Deep Silver zullen worden ondersteund.

De bibliotheek van games zal in het begin ongeveer 100 games bedragen. Hieronder zitten Microsoft exclusives en games van de grote uitgevers die hierboven zijn vermeld. Naast een uitgebreide keuze uit gratis games krijgen gamers ook nog 20% korting op aankopen in de Microsoft Store en 10% korting op add-ons.

De Xbox Game Pass voor pc en de variant op Xbox One blijven wel gescheiden. Dit houdt in dat iedere pass een eigen bibliotheek heeft op z’n eigen platform. Bij belangstelling voor allebei moeten dus beide varianten worden aangeschaft en kan de Xbox One-variant niet worden gebruikt op pc en vice versa.

Er zijn al langer geruchten omtrent het uitbreiden van de Xbox Game Pass. Zo werd eerder gedacht dat Micorosft met een Xbox Game Pass Ultimate op de proppen zou komen. Of dit het geval is en meer info over de nu aangekondigde Xbox Game Pass horen we ongetwijfeld tijdens de presentatie van Microsoft op de E3 op 9 juni.

  1.   
    DennieBroertjes's avatar

    Ik hoop dat ze misschien nog met een bundel komen ofzo zoals wat er laatst ook al als nieuws kwam dat Xbox gold en de gamepass samen gekocht kon worden voor 1 prijs