YouTube Gaming app stopt deze week te bestaan

Het zat er al even aan te komen, maar het einde is nu in zicht: de YouTube Gaming-applicatie wordt 30 mei definitief verwijderd. De losse interface voor game-gerelateerde content op YouTube bleek na jarenlang experimenteer niet succesvol genoeg, waardoor alle functionaliteiten nu gecentraliseerd zullen worden in de reguliere YouTube-omgeving.

Middels een vraag-en-antwoord-pagina liet YouTube weten dat deze week het doek valt voor de YouTube Gaming app, met daarbij de documentatie over hoe dat precies zal gebeuren. Zoals eerder aangekondigd, worden gamers nu doorverwezen naar het nieuwe YouTube Games op de website, die meer als een interactief verzamelkanaal en ontdekkingsplek zal dienen.

Voor YouTube betekent dit niet dat het animo in game-video’s en Let’s Plays is afgenomen, in tegendeel juist. Maandelijks gebruiken ruim 200 miljoen bezoekers de reguliere YouTube-omgeving om hun portie game-gerelateerde content te bekijken; klaarblijkelijk significant meer dan wat de losse YouTube Gaming-applicatie kon bereiken.

Mocht je nog altijd toe zijn aan meer game-gerelateerde content op YouTube’s reguliere online omgeving, vergeet dan niet dat je ook je vrienden van Gamersnet kunt volgen op een eigen YouTube-kanaal, waar het gros van onze videocontent (een dagje later) terug te vinden is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren