Gelekte beelden van The Witcher Netflix-serie stellen fans ongerust

Het is alweer even stil rondom Netflix’ beloofde serie rond The Witcher, maar een reeks lekken laat alsnog teken van leven zien. Blijken die anders juist hoop te verspreiden, zaaien deze foto’s en video’s van de opnames meer onrust…

Op een reeks gelekte foto’s en video’s achter de schermen is te zien hoe soldaten van Nilfgaard ten strijde trekken, maar hun bepantsering lijkt in de verste verte niet op de kledij uit de games.

Sowieso gaf Netflix aan de serie meer te willen baseren op de Witcher-boeken dan de games an sich, maar voor fans van de serie was er toch de hoop dat er meer referenties naar de game gevonden kan worden. Wat betreft de Nilfgaardian soldaten, lijkt dat in ieder geval uitgesloten.

Buiten het kostuumontwerp om, klagen sommigen over hoe “goedkoop” de pantsers ogen. Geen enkel aspect lijkt daadwerkelijk stevig beschermd, en dat doet misschien twijfelen. Er is niets wat een beetje goede CGI-animatie niet op kan leuken, maar de rauwe opnames beloven voor nu weinig goeds.

Netflix’ verfilming van de Witcher-saga gaat sowieso gepaard met wat ophef vanuit belangstellende gamers. Eerder lieten zij zich al negatief horen over het casten van Henry Cavill als Geralt of Rivia, waarbij later scepsis opborrelden over hoe ook zijn Witcher-kostuum geteaset werd.

Op het Redanian Intelligence-blog werden de gelekte beelden als eerste verzameld en voorzien van analyse. Daar klinkt evenals de stem van liefhebbers van de Witcher-verse, die vooral scepsis uiten over de stand van zaken. Het Nilfgaardian pantser wordt veelal vergeleken met Power Rangers-vijanden uit de jaren 80, dan wel een reeks zwart geschilderde balzakken.

Oorspronkelijk stond de Netflix-adaptatie van The Witcher gepland voor 2020, maar eind vorig jaar leek de releasedatum naar voren te zijn verschoven. De serie moet klaarblijkelijk dit jaar nog verschijnen op Netflix, waarover mogelijk ook meer gesproken wordt op hun eigen E3-panel van volgende maand.

 1.   
  Basanova's avatar

  Zoals iemand online leuk opmerkte, vind ik het meer lijken op een grote, uitgerekte balzak.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Tja laten we nou eerst maar eens de officiële trailer afwachten of sowieso wachten tot de serie er is. Wat een irritant zeikvolk is er de laatste jaren toch als het niet naar hun zin gaat. Zullen vast weer petities voor komen…

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Hoop dat Netflix de relevantie van deze serie inziet. Nu Game of Thrones ten einde is, wordt de deur wel weer eventjes op een kier gezet voor nieuwe fantasy-werelden.

  Ben inderdaad wel benieuwd naar meer geproduceerde teasers en beelden. Dit is ook maar voor een klein deel representatief.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ja precies. We weten nog totaal niet hoe het gaat worden. Ik heb de boeken nog niet gelezen, maar vind het juist geweldig dat ze daar dan meer aan vast houden ipv de games 1 op 1 kopiëren. Als je boeken leest krijg je vaak een eigen beeld bij iets en dat kan zoveel vetter zijn dan hoe het misschien al eens gedaan is.

 5.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: ach je moet maar zo denken zo lang Uwe Bol de regie niet voert komt het best goed joh gezien de mislukte verfilmingen van games door Uwe Bol.

 6.   
  Tadao's avatar

  Dit lijkt mij meer een LARP photoshoot dan een filmset