Ubisoft komt mogelijk met eigen ‘Ubisoft Pass’ lidmaatschap

Iedereen maakt zich op voor de E3 van 2019 en ook Ubisoft staat in de startblokken om ons lekker te maken met hun nieuws. Er lijkt echter een foutje gemaakt te zijn door het bedrijf. Het viel een oplettende bezoeker op dat er bij de Ubisoft Store een zogenaamde “Ubisoft Pass Premium” online stond.

Inmiddels is de desbetreffende pagina offline gehaald. Wel bleef er een pagina op Ubisofts website vindbaar over een (betaald) lidmaatschap. Deze is eveneens offline gegaan.

Dit nieuws is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien Ubisoft momenteel nog niet beschikt over een lidmaatschapsservice zoals bijvoorbeeld Origin Access van Electronic Arts, Xbox Game Pass van Microsoft of een streamingsservice zoals PlayStation Now. Als we deze pagina’s mogen geloven is het dus niet ondenkbaar dat Yves Guillemot, de CEO van Ubi, op de E3 een soortgelijke dienst zal aankondigen.

Op maandag 10 juni vindt de Ubisoft E3 2019 persconferentie plaats. De presentatie begint om 22:00 uur, Nederlandse tijd. Wat er precies inhoudelijk besproken gaat worden is nog een mysterie, maar doen wel enkele geruchten de ronde over een mogelijk aankondiging van Watch Dogs 3.

  1.   
    mmx's avatar

    Ook al ?

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    lekker voor elke scheet een betaalde service maken…. Daar staan we massaal op te wachten……

    Je merkt het al, Ik ben er geen fan van.

    P.s. gaat en WIE Gamersnet dit jaar ook weer naar de E3 ????

  3.   
    Puddingboom's avatar

    Nice, nu kan ik naast origin access, xbox live pass, discord nitro, twitch prime, en humble monthly nog meer subscriptions kopen wanneer ik mijn pensioen krijg.

  4.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    De trend rondom abonnementen loopt weer lekker. Op een gegeven moment is dat aanbod gewoon verzadigd en moet de markt het kaf van het koren gaan scheiden. Ik zou denken dat, tegen die tijd, streaming harder gaat wegen dan downloadbare spellencatalogi.

    Heb zelf liever één goede dienst die geschikte games speelbaar maakt op mobiel, dan drie abonnementen waar ik af en toe een gamepje vanaf kan plukken op een platform waar ik toch al te veel games voor heb.

    @CHILLOZZ: Nope, dit jaar niemand. Is volgens mij niet echt op de website gecommuniceerd, maar vaak besproken in de podcast en op streams.

  5.   
    mmx's avatar

    @CHILLOZZ: ook deze keer ben ik het weer met jou eens.