Dauntless haalt een half miljoen nieuwe spelers in eerste 24 uur, 4 miljoen spelers in totaal

De free-to-play monsterslayer Dauntless, dat iets weg heeft van Monster Hunter, doet het erg goed bij release. Met een half miljoen nieuwe spelers in de eerste 24 uur en 4 miljoen spelers in totaal, enkele dagen na de lancering. Dauntless heeft dit spelersaantal, verspreid over de platformen, zeker en vast te danken aan de cross-play principe. Hierdoor kunnen vier spelers, gelijk op welk platform ze zich bevinden, met elkaar de reusachtige monsters in elkaar slaan.

Dauntless

Dauntless verscheen afgelopen dinsdag, na een hele periode in de beta-fase, voor PlayStation 4, Xbox One en pc (via de Epic Games Store). Momenteel is de ontwikkelaar Phoenix Labs druk bezig met de stabiliteit en de matchmaking te verbeteren.

Meer Dauntless

 1.   
  BozeBever's avatar

  Dit soort cijfers doen mij weinig zeggen over de kwaliteit van een spelletje (zeker bij gratis, free-to-play, expensive to master, games). Is het wat?

 2.   
  mattioza's avatar

  @BozeBever: Ik heb de game momenteel een paar uurtjes gespeeld en het is zeker vermakelijk. Zeker als je fan bent van het genre a la Monster Hunter. Al zal het voor diehard Monster Hunter-fans misschien als een light-versie aanvoelen. Voor anderen, die net niet in Monster Hunter konden komen, is Dauntless een mogelijk alternatief.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik wil Monster Hunter World nog altijd oppakken, maar de lichtelijk achterhaalde pc-versie houdt me een beetje op afstand. Wil heel graag ontdekken of al die gekte iets voor mij is (wat ik wel verwacht), maar ik twijfel dus nog.

  @mattioza: Eerst rustig aan Dauntless uitproberen of straks gewoon all-the-way instappen op Monster Hunter?

 4.   
  mattioza's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik heb zelf niet veel ervaring met Monster Hunter, omdat het me ook (misschien wat onterecht) afschrikt om eerst een hele tijd monsters op te sporen om er vervolgens een half uur op in te hakken. Maar zou zeggen het is gratis, dus je hebt weinig te verliezen om het genre te proberen/ontdekken. En het is cross-play, dus je kunt met je boys van Gamersnet op jacht, over de platformen heen. Wat bij dergelijke co-op games een grote meerwaarde heeft.

 5.   
  pjew's avatar

  Krijgt deze game een review?