RiME tijdelijk gratis te verkrijgen bij Epic Games Store

Na games als Transistor en Subnautica geeft Epic Games nóg meer grote titels voor niks weg in de Epic Games Store, zoals beloofd. Ditmaal kunnen gebruikers van die webwinkel het kleurrijke RiME gratis claimen, voor een periode van zeker twee weken.

Het vrij verkenningsspel van Tequila Softworks verscheen oorspronkelijk anno 2017 op pc (via Steam, oorspronkelijk), PlayStation 4 en Xbox One, maar werd later dat jaar ook nog geport naar Nintendo Switch. Standaard kost het spel nog altijd een goede 34.99 euro, al gaat dat voorlopig dus niet op voor de Epic Games Store.

Na de actieperiode waarin RiME gratis verkrijgbaar is, mogen zij die de game verzilverd hebben op de Epic Games Store het spel uiteraard houden, net als voorgaande weggevertjes van Epic Games.

Ondanks Epic Games’ houding richting ontwikkelaars en gamers, krijgt het platform nog altijd veel tegengas van veel gamers. Het opkopen van exclusieve titels (vaak van de grote concurrent, Steam) schiet velen in het foute keelgat, al geeft Epic daarbij zelf al daarmee te willen stoppen, zodra Steam ontwikkelaars beter uitbetaalt. Ondertussen worden zieltjes gewonnen met een agressieve marketingtechniek die inmiddels elke week weer een nieuwe game weggeeft.

Pak jij RiME mee voor de prijs van nul euro, of is dit niet genoeg om je verder richting de Epic Games Store te sturen?

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    Heefd een beetje de vibe van the windwaker