Minecraft gaat Pokémon GO met Minecraft Earth

Minecraft viert een tienjarig jubileum, en dat blijken niet de minste festiviteiten. Nadat eerder al Minecraft Classic gratis werd aangeboden vanuit je browser, blijken Microsoft en Mojang de populaire indie-game nu ook naar augmented reality te brengen. Pokémon GO-liefhebbers, maak kennis met Minecraft Earth.

Net als de tegenhanger van Niantic en Nintendo, is Minecraft Earth een gratis te spelen game voor smartphones. Middels AR-cameratechnieken kunnen spelers zo de wereld om hun heen verrijken met Minecraft-bouwwerken, als een soort holografische LEGO-stukjes.

Minecraft Earth werd vandaag, precies de tiende verjaardag van het originele Minecraft, uit de doeken gedaan met een eerste onthullingsvideo. Gameplay-beelden blijven daarbij misschien nog uit, maar het idee lijkt duidelijk:

Waar Pokémon GO spelers de titulaire Pokémon laat vangen, verzamelen Minecraft Earth-spelers de bekende blokjes en mobs van het originele Minecraft. Die kunnen vervolgens weer gebruikt worden om bouwwerken “in de echte wereld” te plaatsen, waar vervolgens andere spelers ook weer van kunnen genieten of aan bij kunnen dragen.

Wanneer Minecraft Earth precies dient te verschijnen, is nog onduidelijk. Geïnteresseerde bouwers kunnen zich echter wel al aanmelden via de officiële website, om kans te maken om de game als eerste te testen. Dat inschrijfproces lijkt te verlopen via je Xbox Live-account, wat vervolgens gekoppeld moet worden aan een Apple ID of Google ID, en wordt uiteindelijk beloond met een unieke Minecraft Earth-skin.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Ik weet niet of dit wat is. Maar potentieel interessant dus heb me maar aangemeld. Want het klinkt wel als een leuk iets.