Super Mario 3D World-levels doen intrede in Super Mario Maker 2

Tijdens een Nintendo Direct die volledig werd gewijd aan Super Mario Maker 2 is meer informatie naar buiten gebracht over de game. Hoewel we de basis van de game natuurlijk kennen uit het eerste deel, zijn er veel nieuwe functies aangekondigd. De belangrijkste nieuwe optie is dat je straks levels kunt maken in het thema van Super Mario 3D World. De levels zijn niet letterlijk in drie dimensies te ontwerpen, maar alle opties uit de game zijn wel in 2D te gebruiken. Denk aan glazen pijpen, spike blocks, uitroepteken-blokken, track blocks, blinking blocks en natuurlijk het Cat Suit.

Naast de toevoeging van de Super Mario 3D World-thema, zullen ook veel meer nieuwe opties worden toegevoegd. Denk daarbij aan het Snake Block, de Angry Sun, On/Off-blocks, Seesaws en Swinging Claws. Water-hoogtes kunnen worden aangepast en Custom Scroll zorgt ervoor dat je levels kunt laten meebewegen.

Qua nieuwe karakters kun je nu onder andere gebruik maken van Banzai Bill en Dry Bone, waarbij je het schild van Dry Bone zelfs kunt gebruiken om over lava te glijden.

Voor het eerst krijgt de game een Story Mode. Jij krijgt als Mario de verantwoordelijkheid om Princes Peach’s kasteel opnieuw te bouwen. Het verhaal laat je meer dan 100 door Nintendo gemaakt levels doorlopen en leren je wat er allemaal mogelijk is.

Qua nieuwe thema’s worden woestijn-, sneeuw-, bos- en luchtlevels worden toegevoegd en daarnaast is het ook mogelijk om alles in de nacht te spelen. Overigens zorgt de nacht er ook voor dat gameplay verandert. Zo zullen sneeuw-levels gladder worden en lucht-levels minder zwaartekracht bevatten.

Een mooie toevoeging is de mogelijkheid om coöperatief levels te bouwen. Met twee Joy Cons kun je met een vriend of vriendin op de bank bouwen, maar niet alleen het bouwen kan met meerdere spelers. Je kunt met maximaal vier spelers levels doorlopen, waarbij het de bedoeling is om als eerste het level te doorlopen. Als dit iets te agressief voor je is, kun je er ook voor kiezen om coöperatief levels te doorlopen. En als je vier vrienden hebt met een Switch en de game, kun je ook samen in de woonkamer met elkaar spelen. Voor online multiplayer is wel een abonnement van Nintendo Switch Online benodigd.

Tot zover de belangrijkste informatie van de laatste Nintendo Direct. Wij bij Gamersnet gaan ook snel aan de slag met Super Mario Maker 2. Kom dus snel terug voor de (video)preview. Zo ben je perfect voorbereid op de release op 28 juni.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren