Netflix houdt panel op de E3

Netflix is natuurlijk een gigant in de serie-streaming, maar begint ook steeds meer uitstapjes te maken richting gaming. Zo zijn er aanwijzingen dat Diablo een eigen serie krijgt en weten we zeker dat Dragon’s Dogma en The Witcher voorzien worden van series op Netflix. Maar ook andersom geldt deze trend: er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een game omtrent Netflix-serie Stranger Things.

Het lijkt er dus op dat de streaming-gigant de game-industrie wel ziet zitten, en dat idee wordt nu alleen maar versterkt. Het bedrijf is namelijk aanwezig op de aankomende E3. Dit is bekendgemaakt in een ietwat ongemakkelijk en duidelijk opgezette conversatie op Twitter. Hieruit blijkt dat Netflix een panel houdt tijdens in het E3 Colosseum, met de niet bepaald korte naam “Bringing Your Favourite Shows to Life: Developing Netflix Originals into Video Games”.

Deze titel is wellicht niet heel catchy, maar duidt er wél op dat Netflix werkt aan game-adaptaties van zijn exclusieve series. Dat de Stranger Things-game aanwezig is, is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar de belofte is dat we ook meer spellen te zien gaan krijgen die gebaseerd zijn op Netflix-series.

Maar het is natuurlijk ook niet uitgesloten dat Netflix zich gaat richten op interactieve streaming. Het bedrijf heeft immers ook al ervaringen als Bandersnatch en Minecraft: Story Mode beschikbaar op zijn platform. Wellicht gaan we dus wel meer van dit soort projecten zien op Netflix, en wat zou een betere plek zijn om die aan te kondigen dan de E3?

Ondanks de onrust bij E3-organisator ESA en de afwezigheid van grote partijen als PlayStation en Electronic Arts belooft de aankomende E3 toch de moeite waard te gaan worden. Naast de plannen van Netflix weten we al dat Microsoft groots wil uitpakken en zijn er geruchten over de plannen van Ubisoft en From Software voor de beurs verschenen.

Meer Stranger Things

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren