GTA 5 verkoopt nog steeds enorm goed

Het is maar liefst zes jaar geleden dat Grand Theft Auto 5 werd uitgebracht en tot op de dag van vandaag gaat de game nog als warme broodjes over de toonbank. De verkoopcijfers zijn jaren na release nog steeds indrukwekkend.

In november 2018 werd bekendgemaakt dat de game van Take-Two Interactive maar liefst 100 miljoen keer was verkocht. Inmiddels is daar een slordige 10 miljoen aan sales bijgekomen. Hiermee lijkt Grand Theft Auto 5 zich ontpopt te hebben tot een echte must have game voor mensen met een PlayStation 4, Xbox One of pc, nadat het al bewees dat te zijn voor de vorige generatie.

De CEO van Take Two, Strauss Zelnick, geeft zelfs toe dat de game het beter deed dan van te voren werd verwacht. Het succes van GTA 5 is onder andere te danken aan de online-modus. Tot op de dag van vandaag zijn er vele fans die de multiplayer-wereld van Los Santos en omstreken onveilig maken. Ook schaffen zij veel microtransacties aan, die het totale inkomen een boost geven. Regelmatig wordt GTA Online nog voorzien van updates of events.

En die extra verhalende content waar al jaren over wordt gesproken? Die gaat er echt niet komen. Maar droog gauw je traantjes, want een volledig nieuw Grand Theft Auto 6 zou onderweg zijn en mogelijk volgend jaar uitgebracht worden

 1.   
  tranceguy's avatar

  Dat verbaasd me dan ook niks eigenlijk. GTA 6 komt alleen volgend jaar niet… Zal op zijn vroegst 2021 zijn….

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  is ook gewoon een goede game. Met nog altijd veel vernieuwing erin. Daar kunnen nog veel games wat van leren… Over de ingame curreny dan daargelaten. Maar alles komt gratis geen betaalde DLC en niet pay to win. Door gewoon te spelen [noem het grinden of niet] kun je net zoveel kopen als een ander..

  En dan updates zo lang na release nog.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @CHILLOZZ: een goede game met heel veel missers ik speel de franchise sinds het eerste uur vind dit deel veruit het slechste waarom je kan niet overal naar binnen zoals in eerdere delen cluckinbel kan je niet naar binnen etc en alles eat beschikbaar is voor de multiplayer hadden ze ook in de singleplayer moeten stoppen nu heb je daar wel mods voor maar het zou standaard moeten zijn de klanten service is btw echt om te huilen