Sector One wint belangrijk duel tegen Echo Zulu in ESL Dutch Championship LoL

Afgelopen donderdag was het alweer tijd voor de derde speeldag van de groepsfase in de League of Legends-competitie van de ESL Dutch Championship. Met enkele interessante wedstrijden met het oog op kwalificatie voor de halve finales, dat later in juni op het programma staan.

De eerste wedstrijd van de avond was al meteen klepper van formaat, Team Animals tegen Sector One Academy. Twee teams dat verwacht worden te strijden om de felbegeerde vierde kwalificatieplaats. De drie punten waren dus voor allebei van groot belang. Team Animals trad aan met een nieuwe jungler en midlaner, die uiteraard tuk waren op een goede prestatie. Het was vooral een erg strategisch potje met één grote teamfight dat voor de beslissing zorgde, in het voordeel van Team Animals. Dat hiermee de eerste stapjes zet richting een top-4 eindpositie.

Daarna was de beurt aan topfavoriet Defusekids, die het moest opnemen tegen Solwing Esports, dat voor aanvang met nul punten stond. Het zou voor Defusekids, dat wel vervanger Lenny op support moest zetten, op papier een gezondheidswandeling worden. Dit bleek echter niet het geval, lang gaf Solwing Esports de indruk af te stevenen op een verrassing van formaat, door zelf goed te spelen en slordigheden van de tegenstander. Defusekids wist op individuele klasse uiteindelijk toch nog de overwinning binnen te harken, waardoor het ternauwernood puntenverlies vermeed. De midlaner van Defusekids Chapapi kreeg zelfs nog de MVP van de avond mee als opsteker.

Ook in de derde partij van de avond stonden twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar, namelijk New Dynasty en mCon Esports. Al worden deze twee teams toch vooral ingeschat in de onderste regionen van het klassement. Desalniettemin probeert mCon esports het tegendeel te bewijzen, New Dynasty wist afgelopen donderdagavond in elk geval geen antwoord op het spel van mCon. De jonge spelers van het voormalig Team Arcade wisten het vandaag ook al te schoppen tot de finale van het relatief bescheiden Red Bull Strijders tornooi.

mCon esports

Sector One mocht net zoals vorige speeldag de avond afsluiten tegen een geduchte concurrent Echo Zulu. Waarin Sector One zich kon herpakken na twee moeilijke groepsmatchen. De twee nieuwere krachten Zhergoth en Tent lieten hun kwaliteiten zien.

In de tussenstand staat Defusekids, ondanks een moeilijke avond, alleen op kop met negen punten. Sector One, Echo Zulu, Team Animals en mCon esports staan allemaal op de gedeeld tweede plaats met zes punten. Sector One Academy moet, met slechts drie punten, nog stevig zijn best doen om naar de top-4 te geraken. Solwing Esports en New Dynasty blijven na drie speeldagen nog puntenloos achter.

uitslagen speeldag 3

Ondertussen zijn de andere twee grote competities in volle gang. Bij Counter-Strike: Global Offensive staat ook Defusekids ongeslagen aan de leiding, op de voet gevolgd door mCon esports met hetzelfde puntenaantal. In de ESL Rainbow Six Benelux League Season 3 is het Trust Gaming, dat als enige het maximum van negen punten wist te verzamelen.

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren