DeNA en The Pokémon Company werken aan mobiele game

Dit fiscale jaar komt er; naast Mario Kart Tour, een mobiele game uit die in samenwerking met DeNA en Pokémon Company wordt gemaakt. Dit is bekendgemaakt op Twitter door Takashi Mochizuki van The Wall Street Journal.

We weten al een tijdje dat Pokémon Sword en Pokémon Shield in de maak zijn voor de Nintendo Switch, maar over deze nieuwe game is nog niks bekend. Wel weten we dat de game dit fiscale jaar nog gelanceerd gaat worden. Dit houdt in dat de game voor 31 maart 2020 verschijnt.

Voor deze mobiele game gaat The Pokémon Company samenwerken met DeNA; een bedrijf dat al enkele succesvolle titels heeft geleverd in samenwerking met Nintendo. Zij waren eerder verantwoordelijk voor Miitomo, Super Mario Run en Fire Emblem Heroes. Deze zomer komt daar het eerdergenoemde Mario Kart Tour bij.

Dat Pokémon-gerelateerde games het goed doen zien we natuurlijk aan Pokémon GO. Tot op de dag van vandaag worden er regelmatig nieuwe updates, challenges en events toegevoegd. Eind 2018 hadden Niantic en The Pokémon Company maar liefst 2,2 miljard dollar binnen geharkt met de game. Fingers crossed voor DeNA dat ook zij met een succesvolle Pokémon-game komen!

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Een Pokémon-spin op Tamagotchi zou DeNA makkelijk kunnen flikken. Fingers crossed.