Ook Ghost Recon Breakpoint verkiest Epic Games Store over Steam

Nadat The Division 2 eerder al Steam passeerde voor de Epic Games Store (én Ubisoft daar goed over te spreken was), zal het niemand verrassen dat ander Tom Clancy-materiaal evenals richting Epic Games’ eigen distributieplatform komt. En ja, ook het pas gisteren onthulde Ghost Recon Breakpoint blijkt Steam te laten hangen voor een exclusiviteitsdeal met de Epic Games Store.

Zoals gisteren al aangekondigd werd, verschijnt Breakpoint aanstaande 4 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Wie echter goed oplette en een bezoekje aan Steam waagde, zal misschien gespot hebben dat de game daar niet in de catalogus staat — in schril contrast met hoe Ubisoft dat anders zou doen met Steam-titels.

Dat leidde voor sommigen al snel tot een bezoekje aan de Epic Games Store, en jawel: die webshop heeft de eer wél mogen ontvangen. Ghost Recon Breakpoint is daar al te pre-orderen en wel.

Ubisoft voegt daarmee daad bij woord en experimenteert inderdaad vaker met het distribueren van games via andere webwinkels. Uiteraard wordt daarbij de first-party verkoop via Uplay niet gepasseerd, het gaat hier enkel om exclusiviteit voor een andere third-party, die voorheen jarenlang steevast bij Steam heeft gelegen.

Voor de Franse game-uitgever blijkt het een win-win situatie om Steam te passeren. Enerzijds vielen de pre-orders via Epic Games Store hoger uit dan bij Steam het geval was, anderzijds zou een ander gevolg meer klandizie voor Ubisofts eigen Uplay kunnen vormen, mochten geïnteresseerde gamers Epic vertikken te gebruiken.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint verschijnt 4 oktober aanstaande op PlayStation 4 en Xbox One en pc. Voor dat laatste platform zijn Uplay en Epic Games Store dus de enige (officiële) digitale distributeurs.

 1.   
  Tadao's avatar

  Ubisoft heeft z’n kant gekozen. Een smak geld van Epic /en/ een grotere kans dat mensen het gewoon vanaf Uplay halen i.p.v. Steam, lijkt hun wel een win/win

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Tadao: Dit is ook wat ze, tussen neus en lippen door, overduidelijk willen. Ubisoft is een van de weinige partijen die juist enorm veel baat kan hebben bij de chaos tussen Epic en Steam onderling.

 3.   
  mattioza's avatar

  Het is begrijpelijk dat Ubisoft een einde wil maken aan de alleenheerschappij van Steam, ze zullen de afgelopen jaren ook wel ondervonden hebben dat het geen ideale situatie is. Ze hebben nu een overeenkomst met Epic Games, maar niet al hun games gaan er naartoe. Daarnaast bieden ze natuurlijk ook nog een alternatief via Uplay, dat hun ook gewoon goed uitkomt.