Riverbond doopt deze zomer Diablo-praktijken in indie-saus

Oorspronkelijk alweer twee jaar geleden aangekondigd, maar nu dan eindelijk voorzien van een releaseperiode: Riverbond, van het Canadese Cococucumber. Deze Diablo-esque dungeon crawler laat spelers coöperatief spelen en strijden, zij het dan wel in een knusse indie-stijl. De game moet deze zomer nog lanceren op PlayStation 4, Xbox One en pc, zo werd tijdens de tweede State of Play van PlayStation onthuld.

Aan de hand van een gloednieuwe gameplay trailer werd de kleurrijke indie niet alleen weer terug onder de aandacht gebracht, maar ook een aantak nieuwe features getoond. Eentje daarvan doet nóg meer denken aan indie-gevoelens:

De banden met de wereld van onafhankelijk development worden klaarblijkelijk niet alleen gevestigd door de blokvormige stijl van Riverbond, maar ook de zogenaamde “Crossover Skins” die het spel met zich mee wil brengen. Onder die kruisbestuiving vallen bekende figuren uit Psychonauts, Bastion en Shovel Knight, allen nu in driedimensionale voxel-stijl.

In totaal slaat Cococucumber de handen ineen met acht andere (bekende en minder bekende) indie-eigendommen, waardoor aardig verleidelijk Riverbond-promotiemateriaal is komen te ontstaan:

Riverbond staat later deze zomer nog te verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor dat laatste platform koos Cococucumber voor Steam, waarop de game reeds te wishlisten is voor geïnteresseerde gamers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren