Dead Cells gaat binnenkort mobile

Dead Cells is misschien wel de beste indiegame van vorig jaar en is ondertussen al op bijna elke platform te spelen. Na een release op de Xbox One, PlayStation 4, pc en Nintendo Switch, is de roguelike onderweg naar je mobiele apparaten.

In een korte trailer laat ontwikkelaar Motion Twin weten dat Dead Cells als eerste uit gaat komen voor iOS. Een nog onbepaalde tijd later verschijnt de game op Android-apparaten. De mobiele versie krijgt wel wat tweaks, zodat de ervaring op je smartphone net zo leuk is als op andere platformen.

De interface van Dead Cells wordt op de schop genomen, zodat het beter werkt op mobiel en de game krijgt te verschillende spelmodi; ‘origina’ en ‘auto-hit’. Ook is de roguelike te spelen met verschillende controllers en zijn de controls op je touchscreen flink aan te passen. Het is nog niet bekend wanneer Dead Cells verschijnt op de mobiele apparaten, al is het prijskaartje van tien euro al wel onthuld.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Lijkt me lachen als tussendoortje een keer, maar ik zou dit echt never-nooit kunnen uitstaan op een touchscreen.

    Met de Bluetooth van een Xbox One-controller kom ik denk ik wel een eindje, maar dan alsnog gaat de schermgrootte (en potentieel janky framerate) waarschijnlijk ook niet optimaal zijn. Ben benieuwd in hoeverre dit dan te vergelijken is met de “real deal”.