Echo Zulu en Defusekids aan de leiding in ESL Dutch Championship LoL

Na twee speeldagen in de groepsfase van het League of Legends-onderdeel van de ESL Dutch Championship Summer 2019, hebben enkel Echo Zulu en Defusekids voorlopig het maximum aantal punten behaald.

LoL Victory

Het eerste duel was tussen Echo Zulu en Sector One Academy, twee teams dat op papier aan elkaar gewaagd zijn. In de praktijk bleek het dit keer niet anders. Uiteindelijk kon het team van Echo Zulu, mede door Raqo en de Baron, de wedstrijd in hun voordeel beslechten. Na hun eindwinst op de Party 17 is Echo Zulu weer helemaal terug van weggeweest aan de top van de Benelux.

Defusekids beleefde onverwacht een gemakkelijke avond, aangezien er door ziekte een speler van New Dynasty moest afhaken. De zieke speler mocht niet meer vervangen worden, waardoor New Dynasty forfait moest geven.

In de derde partij ging het tussen mCon esports en Solwing Esports, twee teams die in de onderste tabelhelft ingeschat worden. Ze hadden dan ook allebei hun wedstrijd op speeldag 1 verloren en waren dringend op zoek naar punten om te kunnen meedingen naar een plek in de top-4. Dat had mCon goed begrepen, ze hadden namelijk een wit konijn, of in dit geval de groene Mummy Amumu, uit de hoge hoed getoverd. Een jungle champion dat zelden wordt gespeeld op het hoogste competitief niveau in de Benelux. Echter werkte het wonderwel, waardoor Solwing Esports puntenloos achter blijft.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Sector One, dat momenteel behoorlijk wat problemen kent, hun support Saviour verliet namelijk na acht maanden het team. De jungler Tent maakte hierdoor zijn terugkeer in de Benelux-scene, Atrocez nam terug zijn oude rol van support op. Sector One moest vorige maand ook al op zoek naar een nieuwe toplaner, toen Sebs besloot om terug naar New Dynasty te gaan. Deze hebben ze al enkele wedstrijden gevonden in de persoon van Zhergoth. Vorige speeldag verloren ze, net zoals in de finale Benelux Premier League en Kayzr League, van aartsrivaal Defusekids. Dit keer was Team Animals de tegenstander, het team speelde tot voor kort nog onder de vlag van Legion Gaming.

Sector One had het een pak moeilijker dan verwacht, ze moesten duidelijk nog aan de nieuwe teamcompositie wennen. Met de nodige moeite wisten ze na 31 minuten dan toch nog de winst binnen te slepen, waardoor ze nog in de running blijven om zich zorgeloos door te stoten naar halve finales. De Sector One midlaner Night werd zelfs bekroond tot Most Valuable Player (MVP) van speeldag 2, voor Raqo van Echo Zulu.

uitslagen speeldag 2

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren