Rocket League krijgt reviewbommen na overname door Epic Games

Epic Games blijft omstreden in de pc-game-industrie, omdat het bedrijf maar exclusiviteitsdeals blijft sluiten, waardoor games (tijdelijk) niet meer op Steam verschijnen. Maar waar deals als die voor Metro Exodus en Anno 1800 de ontwikkelaars grotendeels ongemoeid lieten, was dat bij Rocket League anders: Epic Games heeft ontwikkelaar Psyonix overgenomen.

Hoewel de overname op dit moment in principe onschuldig lijkt (de game is nog altijd verkrijgbaar op Steam), is de perceptie wel degelijk negatief: op Steam zijn de recente recencies slechts voor 40 procent positief, waar het totaal ligt op 90 procent positief.

De negatieve reviews gaan (bijna) allemaal over de overname van Psyonix door Epic Games, maar zelfs enkele positieve recensies maken een opmerking over deze overname. Zo zegt Steam-gebruiker Wide Anus Tim dat Rocket League een goed spel is áls het op Steam staat. Desondanks is zijn algehele oordeel positief.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat Steam ingrijpt bij dit geval van review bombing. Eerder gebeurde dit al voor de Borderlands-games nadat Borderlands 3 een exclusieve titel voor de Epic Games Store bleek te zijn.

Wat vind jij: verdient Rocket League de reviewbommen na de overname door Epic Games, of overdrijven gamers de boel hier een beetje? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  DonderVuist's avatar

  Overdreven blijft een leuk spel of het nou in steam of op de epic store staat de laatste tijd lopen mensen alleen maar te zeuren zijn allemaal te verwend alles moet makkelijker

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Tja – ze zijn overgenomen. Epic vond het, het kennelijk waard om voor die studio te betalen en ziet er een toekomst van in.

  Het nare van Epic is dat ze tegen een vrije markt zijn en verwachten dat Steam de developers meer geeft. Niet door hebbend dat een goed platform geld kost, van een magere 12% maak je niet voldoende winst om jezelf in te dekken en de juiste / verwachte service te bieden.

  Maar dat ter zijde – ik vind het jammer van de community – het brengt Steam namelijk in een slechter licht en je bereikt er niks mee.

 3.   
  Tadao's avatar

  Niet echt eerlijk tegenover de kwaliteiten van het spel, maar ik snap de angsten dat Epic het waarschijnlijk van Steam probeert te pikken, en de reviews kent minder moderatie dan de forums

 4.   
  MaTriXX's avatar

  Triest die kleuters die dit doen, nergens voor nodig om een game af te zeiken vanwege een overname.

 5.   
  mattioza's avatar

  Best wel triest dat mensen zich hiermee bezighouden. Anderzijds zal Epic Games ondertussen wel kunnen omgaan met dergelijke haatsituaties. Na de felle kritiek dat er gekomen was nadat Fortnite zogezegd het concept van PUBG gestolen had, kijk waar Fortnite nu staat. De controverse brengt onrechtstreeks ook reclame met zich mee. De verkoopcijfers blijken prima te zijn en het is logisch dat zo’n platform moet groeien. Voor de spelers dat principieel niet via de EGS willen spelen, wat ook prima is, kunnen bij de meeste games gewoon een jaartje wachten tot het op Steam verschijnt.