‘GTA 6 verschijnt in 2020 exclusief voor de PlayStation 5’

Volgens een verwijderd Pastebin-bericht zou er enorm veel informatie gelekt zijn over Grand Theft Auto 6. Zo zagen we meer informatie over het verhaal en de map waarin de game zich af zal spelen.

Een anonieme gebruiker plaatste het bericht op Pastebin, maar dit bericht is inmiddels verwijderd. De gebruiker had ingesteld dat het bericht voor een onbeperkte tijd beschikbaar zou zijn, wat wil zeggen dat een dergelijk bericht alleen nog door een werknemer van Pastebin zelf verwijderd kan worden. Wellicht is de informatie in opdracht van Rockstar Games van de website verwijderd.

Gelukkig is de tekst in het bericht bewaard door Dexerto en die website spreekt over het aanwezig zijn van meerdere grotere steden, waartussen spelers kunnen reizen. Liberty City en Vice City zijn volgens de gebruiker twee van de diverse steden. Ook meldt het bericht dat de speler als crimineel zal starten en het doel is om lid te worden van een beruchte bende en zodoende een drugsbaron te worden.

Een eerder Pastebin-bericht omschreef in december van vorig jaar al dat de game zich zal afspelen in Miami en New York. In hetzelfde bericht wist de ontwikkelaar ook al diverse specificaties van de PlayStation 5 te verklappen. Bovendien is te lezen dat GTA 6 een maand lang exclusief op de PlayStation 5 beschikbaar zal zijn. GTA 6 zou rond de feestdagen in 2020 moeten verschijnen.

Rockstar Games heeft zelf nog geen uitspraken gedaan over de game, dus wellicht kunnen we alles weer met een grote korrel zout nemen. Is GTA 6 aanstaande? Laat ons vooral weten wat jij ervan denkt.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Ik denk van wel screenshot lijkt mij legit aan rockstar te linken ik zie een moderne versie van vice city of een gehaal nieuwe variant van de 80s versie dat je andere steden kan bezoeken hmm afwachten zelf vond ik gta5 een dikke faal game in het begin was het leuk maar verveelde zeer snel menig gebouw waar je niet naar binnen kan alle resterants moeten open zijn zeker cluckin bell winkel centra s zoals in vice city als ze dat nu eens toevoegen weer dat maakt het gelijk een stuk levendiger

 2.   
  PSPfreaky's avatar

  Dan Houser (mede-oprichter van Rockstar Games) had gezegd dat GTA 6 niet zou verschijnen wanneer Trump president nog president is. Dus 2020 klinkt voor mij niet echt realistisch op dit moment, want Trump kan nog 4 jaar president blijven vanaf 2020.

 3.   
  tijn80's avatar

  @the ultimate gamer boss: Nou, die screenshot is volgens mij vrij simpel te maken. Ik twijfel of dit een echte is. Ben wel benieuwd welke prijs Sony zou moeten betalen voor die exclusiviteit. GTA is wel een systemseller. Dus als ze tijdens de kerst de enige zijn met een GTA-bundel, zullen ze veel twijfelaars overhalen naar het PS-kamp

 4.   
  MikeGevers's avatar

  @PSPfreaky: Ik zou dit soort politieke statements met een korrel zout nemen. Het gaat eigenlijk nooit goed als ontwikkelaars politieke statements proberen te maken

 5.   
  Micboom's avatar

  Ik las nu weer ergens dat GTA6 1 maand exclusief voor de ps5 zal zijn. En daarna niet meer. Alsof je dan een ps5 gaat kopen omdat je 1 maand lang exclusief is.

 6.   
  mattioza's avatar

  Mocht dit gerucht kloppen, is het wel groot nieuws. Zowel qua datum GTA VI als tijdelijk exclusief voor PlayStation 5, ook al is het maar één maand. 2020 zal hoogstwaarschijnlijk het eerste jaar worden voor zowel PlayStation als Xbox, dus van groot belang welke games erbij geleverd worden het eerste (half) jaar.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Zou prima zijn. Ik zie graag een nieuwe GTA en Vice City is voor mij nog altijd de beste in de serie.

 8.   
  tijn80's avatar

  @Micboom: Stel dat de releasedatum eind november is. Dat houdt dan in dat tijdens de maand waarin de meeste cadeau’s verkocht worden, 1 van de meest populaire spellen alleen op de nieuwe console van PS te koop is. Wat denk je dat ouders dan gaan kopen als ze een console cadeau willen geven?

  Ik denk dat je onderschat hoeveel dit Sony extra kan opleveren.

 9.   
  Micboom's avatar

  @tijn80: ja voor de PlayStation fanaten ja. Maar ik zie de Xbox fans niet gelijk een ps5 kopen omdat GTA 6 1 maand exclusief is. Die wachten dan toch gewoon een maandje op die game en kopen gewoon een Xbox. En rockstar games zal een spel wat zo goed verkoopt als GTA niet voor altijd exclusief aan PlayStation verbinden. Dan lopen zij ook weer heel veel geld mis.

 10.   
  tranceguy's avatar

  Nope, klopt niet. RS doet geen exclusives, never did, never will….