Nintendo voegt ‘boost-modus’ toe aan Switch

Vorige week verscheen een nieuwe systeemupdate voor de Nintendo Switch en gaf de mogelijkheid om opgeslagen save games tussen je Switch-systemen over te dragen. Met de verschijning van de update lijkt er echter ook een geheime functie toegevoegd te zijn, namelijk een ‘boost-modus’.

De Switch bevat een CPU met een kloksnelheid van 1.02 Ghz, maar met de boost-modus bereikt de CPU een kloksnelheid van wel 1.75 Ghz. Dat wil dus zeggen dat de modus meer rekenkracht geeft en dit resulteert dan weer in betere prestaties. Om gebruik te maken van de modus, moeten games voor de Switch de functie wel ondersteunen en voorzien worden van een patch.

Momenteel hebben Super Mario Odessey en Zelda: Breath of the Wild een patch ontvangen waarmee de boost-modus beschikbaar is gekomen. In de twee video’s hieronder zien we dat beide games aanzienlijk sneller zijn geworden na de update.

 1.   
  Heart1982's avatar

  En toch betrap ik mijzelf dan op de gedachte, is het hier wel voor ontwikkeld? Want als dat wel zo was, waarom is dit dan niet meteen als de standaard geintroduceerd?
  Het voelt een beetje alsof dat je een motor opvoert, uiteindelijk ga je dit terug krijgen in de levensduur van het product. Of zit ik helemaal verkeerd met mijn gedachten?

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @Heart1982: Nou, ja… wel een goede aanname van je! Mocht het niet zo bedoeld zijn, dan moet ergens de levensduur toch achteruit gaan.

  Als het wel de intentie was, waarom dan inderdaad niet vanaf het begin. Wellicht om wat lucht te creëren? Alhoewel ik het ook niet snap, aangezien de geruchten beweren dat er een verbeterde Switch-versie komt. Met die gedachte in het achterhoofd zou je als gamer toch gek zijn een nieuwe te kopen als je huidige Switch gewoon een boost-functie heeft?

 3.   
  Dedsec's avatar

  Netjes hoor

 4.   
  DennieBroertjes's avatar

  Ik zelf speedrun Mario odyssey nog welleens, maar vind het dan wel heel jammer dat ik nu het risico moet gaan lopen om mijn switch te slopen om de andere speedrunners (wie het dus wel gaan gebruiken) bij te houden.

 5.   
  Rolf31's avatar

  @Heart1982:
  Daar zeg je wat. Waarom niet gewoon de rekenkracht benutten die voor handen is.
  Anderzijds als de CPU hier niet voor gemaakt is en de levensduur wordt korter, dan voelt het inderdaad alsof je een brommer opvoert. Uiteindelijk krijg je een warmloper…