Downloaden populairder dan streaming bij PlayStation Now

Sinds 2014 pakt Sony uit met het abonnement PlayStation Now, waarbij een ruim aanbod games van zowel PlayStation 2, PlayStation 3 als PlayStation 4 te spelen zijn. Bij aanvang was dit een streaming service, maar sinds september 2018 werd ook de optie om PS4-games te downloaden toegevoegd. Deze keuze kent heel wat succes zo blijkt, tijdens de afgelopen zeven maanden kregen gedownloade games maar liefst dubbel zoveel gameplay-tijd dan bij gestreamde titels.

Deze statistiek zou ook wel eens in het nadeel van grote concullega Microsoft kunnen zijn, waarvan aanwijzingen zijn dat ze volgende generatie consoles sterk willen inzetten op streaming. Het is en blijft de vraag of de gamer en het wereldwijde internet (momenteel) wel klaar zijn voor streamen van games.

Daarnaast onthulde financieel directeur Hiroki Totoki, dat PS Now momenteel 700.000 abonnees heeft. Sinds de lancering is dit aantal elk jaar ongeveer 40 procent gestegen. Wat met bijna 100 miljoen verkochte exemplaren PlayStation 4 nog niet de grote massa is. De abonnementsdienst is wel nog maar in 19 landen beschikbaar en blijven, ondanks de honderden beschikbare games, de nieuwe grote exclusieve blockbusters vooralsnog uit.

Momenteel heeft PS Now een prijskaartje van 99,99 euro voor een jaar of 14,99 euro per maand. Ter vergelijking, de Xbox Game Pass kost 9,99 euro per maand.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Sterker nog: Xbox Game Pass kost tijdelijk 1 euro (!) voor drie maanden (!). Bizar agressieve marketing, maar ik kan het wel waarderen. Lijkt me duidelijk dat ze daar alleen maar harder op in willen zetten, komende tijd.

    Ik bedoel, ik heb het gros van de grootste games in dat aanbod al, maar zelfs dan is zo’n actie nog een prima zet voor wat nieuwe games of het wegwerken van wat backlog.

  2.   
    Rolf31's avatar

    Ik heb mij niet zo verdiept in PS Now, maar wat ik hier lees schrik ik wel van. Dat is een pittig prijskaartje voor een jaartje. Ik ken het aanbod niet (dus een voorbehoud op de inhoud van mijn reactie), maar 100,- hier, 60,- PS plus…

  3.   
    mattioza's avatar

    @Tom Kauwenberg: @Rolf31:
    Dat is natuurlijk een (leuke) promotiestunt. We moeten wel vaststellen dat de Xbox Game Pass op verschillende vlakken superieur is aan PlayStation Now. Al doet Sony/PlayStation ook nog niet veel moeite om er veel in te investeren. Mochten ze enkele van hun top exclusives, denkende in de richting van Uncharted 4, Horizon Zero Dawn of de volledige Rachet & Clank serie (van PS2 en PS3),… toevoegen spreken we over een volledig ander gegeven. Maar voorlopig worden ze nog niet gedwongen om dergelijke acties te ondernemen.

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Omdat streamen nog altijd zorgt voor lag, want het internet is nog altijd niet permanent stabiel. Dus klinkt logisch.