Mortal Kombat 11 krijgt grote patch en gratis extra’s

Het geweldige maar ook enorm gierige Mortal Kombat 11, heeft niet alleen bij ons maar bij veel anderen de tongen los gemaakt. Een dag nadat de reviews online stonden, worden we geconfronteerd met oneerlijke gameplay en bizar veel microtransacties. NetherRealm en Warner Bros. proberen nu uit alle macht de fans te kalmeren en het lijkt dat er beterschap in aantocht is.

Op Reddit geeft een medewerker van Warner aan dat een patch in aantocht is, die vooral de Towers of Time eerlijker en toegankelijker gaat maken. De grootste kritiek is dat deze gamemodus veel te moeilijk is gemaakt en indirect de spelers de hoek van microtransacties indrukt.

First, we wanted to say thank you all for your feedback on Mortal Kombat 11 so far. We’re dedicated to bringing you the best experience possible and working to get the latest updates and patches live across all platforms.

We’re aware of the difficulty issues in Towers of Time, and while we’ve made some changes, rest assured there are more on the way.

Om de pijn een beetje te verzachten krijgt iedere speler van Mortal Kombat 11 een compensatie in de vorm van de vier soorten (!) in-game valuta; 500,000 Koins, 500 Hearts, 1,000 Soul Fragments en 1,000 Time Krystals (ongeveer tien euro). Het is een aardig begin om Mortal Kombat 11 in ere te herstellen, al lijkt er nog genoeg te sleutelen in de nabije toekomst.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik vindt het allemaal een beetje te ver gezocht, het gaat immers over cosmetische dingen. Het enige minpuntje wat ik heb, zijn de Towers of Time. Ze hebben al VOOR release bekent gemaakt dat ze dit met een patch gingen oplossen.

  Verder heb ik niks kunnen opmerken, alle chests die je opent in de crypt bevatten cosmetische dingen en collectibles. De meeste skins hoef ik niet, of zijn gewoon dezelfde maar dan met een ander kleurtje. Er is geen enkel ding die gameplay voordelen geeft in bijv. multi-player. Alleen de Towers of Time gamemode was een probleem, dat wordt deze week aangepast in de tweede patch waar we ook al die valuta als cadeau krijgen.

  Dead Or Alive serie’s is veel erger, daar vragen ze 100 euro voor een season pass, waar een aantal cosmetische dingen in zitten. Wil je alles, dan kost het meer dan 1000 euro. Bijna het dubbele van Mortal Kombat, maar daar hoor je niemand over. In Mortal Kombat kan je tenminste nog alles spelen, Dead or Alive zit veel meer achter een betaal muur.

 2.   
  Micboom's avatar

  Ik heb de game nog niet gespeeld dus kan er nog niet over oordelen. Maar die microtransacties en zo gaat wel ver tegenwoordig. Ze brengen een spel uit en willen daarna de speler die toch al goed geld heeft betaald voor het spel aan te schaffen nog verder flink uitkleden. Ik vind dat eigenlijk niet kunnen. Maar dat is mijn persoonlijke mening.