Stelling van de Week: Day 1 patches met microtransacties moeten verboden worden!

Het was me een week! Met de release van Mortal Kombat 11 leek een van de beste fighters ooit te zijn verschenen. Amador was lovend in zijn review (en in de videoreview), maar toen kwam de day 1 patch. Deze voegde microtransacties toe op een twijfelachtige manier.

Samen met Peter maakt hij zich druk in deze nieuwe Stelling van de Week. Heb jij ook een leuke stelling? Laat het vooral weten in de reacties en geef ook vooral je mening over de staat van Mortal Kombat 11.

 1.   
  darroox's avatar

  Vindt ik ook want de koper wordt als het ware misleid !!

 2.   
  darroox's avatar

  Ik hjeb een stelling in de nieuwe voorwaarde van steam staat dat de game die je koopt niet van jouw is maar dat je de licentie in bruikleen hebt. Dus je betaald voor de kat zijn kont want niks is meer je eigendom, terwijl vroeger als je game dvd kocht was het wel van jouw !!

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Ze moeten dit verbieden tenzij ze eerder aankondigen dat dit er aan gaat komen zodat reviewers er rekening mee kunnen houden. Zoals bij MK11 is het gewoon een vieze streek om het zo uit de reviews te laten waardoor mensen die het op dag 1 gaan kopen hier niet van op de hoogte zijn. De reviews moeten ook weer aangepast worden en met tekst is het niet heel lastig, maar als je net je videoreview online hebt staan dan prop je dit er niet zo even tussen. Dat kost gewoon tijd en geld terwijl je wel meer te doen hebt.

 4.   
  Rolf31's avatar

  Verbieden. Sowieso microtransacties volledig verbieden.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rolf31: “Volledig verbieden” lijkt met niet alleen moeilijk, maar ook gigantisch overdreven. Met in-game aankopen is niet per direct iets mis. Hoe wil je anders free-to-play games winstgevend maken of spellen (ook jaren na lancering) nog een beetje rendabel houden en ondersteuning bieden?

  Als je het mij vraagt, is de heikele kwestie meer hoe je met microtransacties omgaat, niet of. Niet elke game leent zich voor elk soort microtransactie, maar dat maakt ze nog niet meteen een of ander ontoerekeningsvatbaar kwaad.

 6.   
  fantasyfreak's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Precies dit. Games zoals Apex Legends en Fortnite zijn erg succesvol. Gratis te spelen maar dankzij microtransacties kunnen ze gewoon door blijven gaan. Ik denk dat de games ook lang niet zo populair waren als ze €60 zouden kosten en dan zonder microtransacties.

 7.   
  Rolf31's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Interessante redenering. De fase van “of” wordt dus overgeslagen om het verdienmodel van games om te zetten. Tuurlijk begrijp ik dat de tijd verandert en van mij mogen ze een vorm van microtransacties toevoegen. Echter als een extra service. Bijv. net als bij AC om de speelduur te verkorten. Als de gameplay ervaring wordt benadeeld als je geen gebruik maakt van deze transacties, zou dat voor mij te ver gaan. Ik zie dit in bepaalde apps bij mijn dochter. Constant reclame kijken of zaken aankopen om verder te komen. Bizar hoe kinderen al geconfronteerd worden met dit soort zaken.

  Conclusie, mijn antwoord was kort door de bocht. Microtransactie met mate, net als alcohol. 😉

  Ik weet niet of met het volgende al eens geworsteld is in de vorm van een stelling, maar: Day one patches worden steeds omvangrijker. “Het loopt de spuigaten uit” of “ach als daardoor de game eerder uit komt…”

 8.   
  Micboom's avatar

  Het hoeft allemaal niet verboden te worden maar het is op dit moment wel extreem vind ik. Ze moeten het sowieso aan banden gaan leggen.

  Je betaald al dik zat voor een game. En als die game nog zo is opgebouwd dat bepaalde dingen zo moeilijk zijn dat je zo wel moet kopen dat vind ik schandalig.