The Overwatch Workshop straks beschikbaar

Tijdens een zogeheten Developer update van niemand minder dan Jeff Kaplan zelf, legde de grote Overwatch-baas uit dat er binnenkort een nieuwe feature in Overwatch komt. De nieuwe feature heet The Workshop en is een leuk extraatje voor gamers die zelf kennis willen maken met gamedesign.

Blizzard noemt The Workshop zelf een eenvoudiger game scripting system waar je je game kunt aanpassen naar hartenlust. Zo is het mogelijk om in een custom game je eigen regels toe te passen of condities aan te passen. Heroes en hun matchende abilities kunnen ook getweakt worden.

Als je wilt weten hoe de nieuwe game modus werkt, dan kun je terecht op de website van Blizzard. Hier leggen ze je stap voor stap uit hoe en wat je kunt veranderen aan je custom game. Pc-spelers hebben geluk; zij kunnen de nieuwe toevoeging momenteel al uitproberen in de Public Test Region (PTR). Over enige tijd kunnen ook gamers in het bezit van een console aan de slag met deze nieuwe feature.

Momenteel kunnen fans aan de slag met de nieuwe verhaalmissie Storm Rising tijdens het Archives-event. Ook wordt binnenkort de map Havana, die sinds kort speelbaar is, tijdens deze missie toegevoegd aan het spel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren