Kopen van alle Mortal Kombat 11 skins kost meer dan 6 duizend dollar

Mortal Kombat 11 is sinds deze week te spelen en de recensies zijn lovend. Ook onze Amador was meer dan tevreden in zijn Mortal Kombat 11 review. Een punt van kritiek waar eerder ook al over gesproken werd, is de trage progressie. De game kent veel vrij te spelen items, maar dat kan een behoorlijk grindfest worden. Het beruchte alternatief, in de vorm van betalingen met echt geld, lijkt een prijzige aangelegenheid te zijn.

Reddit-gebruiker AccomplishedPoet8 heeft wat onderzoek gedaan naar het betalen voor alle mogelijke skins die Mortal Kombat 11 rijk is. De 23 beschikbare personages hebben elk 60 verschillende skins. Vier van deze skins per personage kan je vrijspelen via de tutorials, verhaalmodus en standaard towers. Kortom, je moet er nog 56 dan vrijspelen op andere manieren. Dit kan door simpelweg de game te spelen of door ze te kopen met Time Krystals.

Time Krystals kan je verdienen door te spelen, maar hier komt weer de enorm trage progressie om de hoek kijken. Je hebt er gemiddeld 500 nodig voor een specifieke skin. AccomplishedPoet8 geeft aan dat hij 760 Time Krystals heeft verdiend na vier uur spelen. Dat zou betekenen dat hij zo’n 3390 uur (!) moet spelen om genoeg Time Krystals te verzamelen zodat je alle skins kunt vrijspelen. Tegen betaling van 5 dollar kan je ook 500 Time Krystals kopen. Een rekensommetje van AccomplishedPoet8 leert dat je dan 6.440 dollar kwijt bent om alle skins te kopen.

Uiteraard is het even de vraag wie daadwerkelijk alle 60 skins voor alle personages wil hebben, maar feit blijft dat het een bizarre opgave is. Zowel via de traditionele manier door te spelen als via de betaalde weg. Daarbij merken veel gamers op dat dit extreme bedrag nog geen rekening houdt met zaken als fatalities, brutalities, gear of eenmalig te gebruiken consumables. Ook extra skins via downloadbare content zijn niet meegenomen in het geheel.

Ter vergelijking: het kost je 40 dollar in de in-game winkel van voorganger Mortal Kombat X om alle DLC-personages, skins, brutalities en de easy fatalities pack vrij te spelen. Een aanzienlijk verschil dus met Mortal Kombat 11.

Ben jij iemand die graag alles vrij wilt spelen? Of ga je alleen voor gameplay-gerelateerde zaken als fatalities en brutalities? Laat het weten in de reacties!

 

In comparison, throwing $40 at the Mortal Kombat X in-game store would net you DLC characters, skins, brutalities, and the easy fatalities pack.

Yikes.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Voor zo een bedrag hoef je het geen microtransacties meer te noemen.

  Ik verwacht dat, dat dus ook bij de nieuwe Star Wars game van E.A. gaat gebeuren – geen microtransacties… maar als je alles wilt dan mag je wel €6000,- betalen.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Jeetje man dit is toch niet normaal meer. Ok je bent het niet verplicht, maar dit zijn gewoon achterlijke bedragen.

  Trouwens onder aan de tekst staat nog een stukje uit het originele nieuwsbericht wat vlak daarboven al vertaald was 😉

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Koei Tecmo: Het kost je over €1,289,79 om alle Skins te krijgen voor DOA5.
  Warner Bros Interactive: *Hold my beer*

 4.   
  Sixty's avatar

  je kan niet alle skins kopen, en daarbij is alles ingame vrij te spelen zonder die time crystals. maar ze gaan gelukkig de ingame economie verbeteren.