Nieuwe Switch in juni verkrijgbaar?

Er gaan al langer geruchten dat Nintendo met een of meerdere nieuwe versies van de Switch zal komen en nu laat Bloomberg weten dat een goedkopere versie al eind juni moet verschijnen. Daarnaast zal later dit jaar een luxere versie van Nintendo’s succesapparaat moeten verschijnen.

Met steeds meer geruchten die in dezelfde richting wijzen wordt de druk op de E3 steeds groter. In juni is de belangrijkste gamebeurs van de wereld weer in Los Angeles en we verwachten dan meer informatie over deze nieuwe versie(s).

 1.   
  Heart1982's avatar

  Goedkoper, maar hoe zit het grafisch?
  Ik meen mij te herinneren dat de nieuwe generatie switch toestellen (deze dan ook lijkt mij) een stuk beter zou zijn kwa hardware en prestaties.

  Ik ben dan vooral benieuwd naar de verschillen in hardware, sstevigheid van het materiaal en prijs.
  Het huidige model ligt in de winkels voor tussen de 289 en 339 ongeveer. Wat zal deze dan doen? 249?

 2.   
  Petor's avatar

  @Heart1982: Het zal ongetwijfeld zo zijn dat alle Switch-games gewoon speelbaar zijn op deze nieuwe versie. Alleen er gaan ook geruchten dat dit een versie zonder docking systeem kan zijn.

 3.   
  Heart1982's avatar

  @Petor:
  Dat van een model zonder docking dat is mij nieuw (heb me er ook niet zo diep in verdiept), ik bedoelde eerder dat ik ergens heb gelezen dat de opvolger grafisch beter zou zijn, meer geheugen, etc. Dat dezelfde spellen er nog op te spelen zouden zijn dat wist ik.

  Maar ik ben erg benieuwd, ik loop er al langer tegenaan te hikken dat ik de switch eigenlijk wel wil kopen, maar 300,- vind ik gewoon te gortig, zeker wanneer je weet hoeveel (oude) consoles dat ik thuis al heb staan en wat voor een enorme backlog aan games daar nog achter schuil gaat.
  Toch he… Zelda, Mariokart, Kirby… must collect 🙂

 4.   
  Petor's avatar

  @Heart1982: Ik snap zef snellere hardware nooit zo goed bij upgrades binnen zelfde generatie. Wellicht dat framerate iets beter wordt en 3rd party games was gemakkelijker draaien, maar eerlijk, Nintendo’s eigen games draaien altijd al bijzonder goed, met of zonder betere tech. Maar als je kunt wachten tot einde van het jaar, wellicht dat er dan een iets krachtigere verschijnt. Zodra wij het weten weet jij het ook 😉