Cyberpunk 2077 is flink veranderd ten opzichte van E3-versie

Op de afgelopen E3 was het eindelijk zover: Cyberpunk 2077 werd (achter gesloten deuren) getoond. Quest director Mateusz Tomaszkiewicz sprak tegenover het Spaanse AreaJugones over de voortgang die de ontwikkeling sindsdien heeft geboekt.

De nieuwe RPG van Witcher-ontwikkelaar CD Projekt RED kent inmiddels natuurlijk meer content en features dan destijds op de E3, maar ook die demo zou er inmiddels anders uitzien, aldus Tomaszkiewicz.

Ook sprak hij over de inspiratiebronnen voor Cyberpunk 2077. De eerste daarvan is Vampire Bloodlines, vooral omdat dit een first-person en non-lineaire RPG is. Ook de Deus Ex-franchise is inspirerend voor de quest director, vooral het eerste deel. Tomaszkiewicz vond het destijds vooral tof dat je missies op veel verschillende manieren kon voltooien: niet alleen was het een kwestie van dialoogopties, maar ook van daadwerkelijk andere plannen van aanpak bedenken.

Cyberpunk 2077 is aanwezig op de E3 van dit jaar, dus het is goed om te horen dat er veel vooruitgang is geboekt en volgens een Turkse uitgever komt de game dit jaar nog uit.

Cyberpunk 2077 verschijnt sowieso voor pc en de current-gen consoles, maar het is nog niet bekend of het spel ook op de volgende generatie verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren