Echo Zulu wint competitie LoL en Rocket League op The Party 17

Na een moeilijke seizoensstart weet Echo Zulu dan toch hun eerste eindoverwinning in een belangrijk League of Legends tornooi op zak te steken. Op de LAN The Party 17, dat vrijdag van start ging, was het in de grote finale te sterk voor Sector One Academy. Deze overwinning is goed voor 1.200 euro prijzengeld, de tweede plaats levert nog 600 euro op.

Echo Zulu
Het winnende League of Legends team van Echo Zulu met spelers Baba, Dommmy, Raqo, Goose en Boomin.

 
De finalisten waren in the best of five aan elkaar gewaagd, met telkens een voorsprong in de early game voor Sector One Academy. De winnende teamfights waren dan weer voornamelijk aan de kant van Echo Zulu. Dit was vooral te danken aan veteraan Goose/Lucca, dat zijn oude team uit de nood hielp, omdat Tuomari er dit weekend niet bij kon zijn.

Echo Zulu Raqo
De midlaner van Echo Zulu, Raqo dat ook vorig jaar The Party won, toen hij voor New Dynasty uitkwam.

 
Winnaars van de eerste RIV4L Lan Tour manche, ToxicFalcons verloor tegen zowel Echo Zulu als tegen Sector One Academy, waardoor zij vrede moesten nemen met de derde podiumplek. De andere grote teams zoals uittredend winnaar New Dynasty en mCon esports werden vrij vroeg uitgeschakeld. Het CS:GO team van mCon esports wist deze pijn wel te verzachten met een mooie eerste plaats in de Counter Strike: Global Offensive competitie.

Naast de League of Legends competitie wist Echo Zulu ook de Rocket League winst binnen te halen. In de finale was hun drietal te sterk voor Corax Gaming TP, dat met 4-2 cijfers flink tegenstand bood. Echo Zulu wist enkele weken geleden ook al het Rocket League onderdeel van de Kayzr League te winnen.

Nog even de grote uitslagen op een rijtje, mét het bijhorende prijzengeld:

League of Legends

 1. Echo Zulu – €1.200
 2. Sector One Academy – €600
 3. ToxicFalcons – €200

Counter Strike: Global Offensive

 1. mCon esports – €1.800
 2. JoinTheForce – €900
 3. Vae Victis – €300

Rocket League

 1. Echo Zulu – €900
 2. Corax Gaming TP – €450
 3. BRASH esports – €150

Hearthstone

 1. Mitsuhide (van Red Reserve) – €600
 2. Insania (van mCon esports) – €300
 3. AVZ075 – €100

Rainbow Six Siege

 1. Gaming Alliance – €1.800
 2. Masquerade Esports – €900
 3. CosplayPulse – €300

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

 1.   
  Kamelot2's avatar

  Hey, niks over RB Siege? Gaming Alliance heeft toch gewonnen?

 2.   
  mattioza's avatar

  @Kamelot2: Klopt, heb hem toegevoegd. Ik zet er doorgaans maar de grootste competities op, aangezien er soms 15/20 verschillende compo’s zijn op een LAN-party. Bij Rainbow Six Siege waren er slechts 6 deelnemende teams, waarvan enkel Gaming Alliance als ‘grote’ organisatie, wat (als leek in RB Siege) doet vermoeden dat de opkomst niet geweldig was. Het prijzengeld is dan wel weer op hetzelfde niveau.

 3.   
  Kamelot2's avatar

  @mattioza: Ik snap hem! Wist niet hoeveel toernooien er waren en toch vreemd dat Siege niet goed pakt. Het is een groot spel in zijn genre. Klopt dat ze groot zijn, zit zelf bij GA namelijk. 🙂

 4.   
  mattioza's avatar

  @Kamelot2: Ik vrees dat het 5vs5 principe hen de das om doet. Denk dat het moeilijk is om aan een voltallig team van 5 man (met bij voorkeur nog een reserve) te geraken. Er wordt namelijk wel moeite gedaan om Rainbow Six Siege te promoten, zo is het toch al het derde seizoen van de ESL Rainbow Six Benelux League. Maar ook daar zien we dat de topteams toch moeten rekenen op enkele spelers buiten de Benelux.

 5.   
  Kamelot2's avatar

  @mattioza: klopt, is ook heel moeilijk om voor Siege in de Benelux mensen te vinden. Ik zelf deed heel veel aan Siege maar door de cpu bug is het spel onspeelbaar voor mij.