LAN The Party 17 gaat van start

In Eindhoven gaat vandaag The Party 17, de tweede manche in de RIV4L Lan Tour van start. Er staan tien competities op het programma, verspreid over zeven verschillende games. De meeste competities starten vanavond rond 22 uur en zijn grotendeels te volgen via het Twitch-kanaal van gamelux.

In de League of Legends compo staan er met Sector One Academy, mCon esports, Echo Zulu, winnaar van Frag-o-Matic 21.0 ToxicFalcons en de winnaar van de The Party vorig jaar New Dynasty, heel wat grote teams op het startblad. Veel teams hebben onlangs hun opstelling gewijzigd, dit weekend is dus de ideale laatste voorbereiding op de groepsfase van de ESL Dutch Championship, dat volgende week donderdag begint.

New Dynasty 2018
Het team van New Dynasty dat vorig jaar de League of Legends competitie van The Party won.

Uiteraard zijn niet alle toppers van de partij. Zo was League of Legends team van Defusekids enkele dagen terug nog actief op de European Masters, waar het internationale geweld nog iets te veel bleek te zijn. Het CS:GO team van Defusekids is dan weer aan het spelen in de Copenhagen Games. Tot slot is er dit weekend nog een behoorlijk grote LAN-party gepland in Frankrijk, genaamd Gamers Assembly, waar het Rocket League en CS:GO team van Sector One zal aan deelnemen.

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren